23 Ocak 2024

Rıza’nın suçu neydi?

Bu takımın patronu kim?

Kimse başta da Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos hiç kusuruma bakmasın! Cenk Tosun’u sahaya "golcü" olarak süren teknik direktör kim olursa olsun, kariyeri ne kadar başarılarla bezenmiş olursa olsun; beceresini ve Beşiktaş’a neler verebileceğini sorgularım…

Kendi sahanda, seyircinin desteğini duyumsuyorsun ama sahaya öyle bir kadro sürüyorsun ki, belki yenilgiyi değil ama beraberliği baştan kabulleniyorsun. Fernando Santos, Beşiktaş’ın başında ilk maçına çıkmıyor. "Hayalet golcü" Cenk Tosun’un bir metreden topa vuramadığına da ilk kez tanıklık etmiyor. Niye hala Cenk Tosun’da ısrar ediyor? Daha beteri değil gol atma, futbol oynama beceresini yitiren Cenk Tosun’u sahada tutup Beşiktaş’ın tek gol umudu Semih Kılıçsoy’u niye oyundan alıyor? Unutmamak gerek Beşiktaş’ın büyük umutlarla takımın başına getirdiği İspanyol teknik direktör Vincente Del Boque, "Yeniköy Kasabı" yaftası ile yolcu edilmişti! Bir aydan bu yana takımın başında olan Portekizli teknik adam ancak bu kadar hatalı oyuncu seçimi yapabilirdi. Üzülerek belirtmek isterim ki Beşiktaş’a Fernando Santos da çare olamayacak. Nasıl ve ne zaman yolcu edileceğini tam kestirememekle birlikte bu sürecin fazla uzun sürmeyeceğinin garantisini verebilirim!

Rakip Adana Demirspor karşılaşmanın ikinci yarısını bir eksikle oynadı. Bu arada Yusuf Barası’nın ikinci sarı kartla oyundan atılmasının nedenini anlayamadım. Zaten hakem Atilla Karaoğlan maç içinde tutarsız kararlar verdi. Bu arada da Beşiktaş’ın bir penaltısı güme gitti! Sahada bir kişi fazla oynayan Beşiktaş ise ne orta alanda ne de ileride varlık gösterebildi. Beşiktaş uzun süredir alışagelmiş kanatlarından yoksun. Ne kanatları iyi kullanıp orta yapacak oyunculara sahip ne de yapılacak olası ortalarda gol atabilecek elemanlara. Cenk Tosun’u bir yana bırakacak olursak, orta alanın durumu da "içler acısı!" Kuşku yok; Demir Ege Tıknaz ileride istenen seviyeye gelecek ama ileride… Şu anda Beşiktaş orta alanında oynayabilecek düzeyde beceriye ve deneyime sahip değil. Tüm bunlara karşın Salih Uçan’dan daha iyi olduğunu da belirtmek gerek.

Yeni transfer Jonas Svensson, Onur Bulut’tan daha becerikli elbette ancak Valentin Rosier’in uzağında. Hala soruma yanıt bekliyorum. Beşiktaş, Valentin Rosier’i neden gönderip Jonas Svensson’u transfer etti? Lütfen şunun nedenini açıklayın yoksa birileri "zan" altında kalacak, benden uyarması! Beşiktaş, maçın yarısını bir eksikle oynayan Adana Demirspor’u İnönü Stadı’nda yenmek bir yana zorlayamadı bile. Bu mudur büyük umutlarla takımın başına getirilen Fernando Santos’un yetisi? Bir kez daha kusuruma bakmayın Rıza Çalımbay’ın suçu neydi? Rıza Çalımbay bir hata mı yaptı? Yaptı tabii ki en büyük hatası Samet Aybaba’ya sonra da Feyyaz Uçar’a güvenmesiydi!

Kendimi tekrar etmek hoş değil ama yine soracağım, bu takımın patronu kim? Samet Aybaba mı yoksa Feernando Sanos mu? Yanıt verirseniz söyleyeceğim bir şey var da!..

Yazarın Diğer Yazıları

Her şey hızla kirleniyordu, birinciliği hakemlere verdiler!..

İki gole engel olan kalece Mert Günok ile savunmayı ayakta tutan Necip Uysal’ın da hakkın vermek gerekli

Beşiktaş’ın prangası Fernandes!

Ve görüldü ki oyundan çıkması gereken tek isim sahada sadece koşan Fernandes’miş…

Aynı tas, aynı hamam, aynı tellak!

Olmuyor olmayacak da… Özgüvenini yitirmiş oyuncu topluluğunun ivedi olarak profesyonel mental desteğe gereksinimi var