24 Mayıs 2024

Beşiktaş 62’den tavşan yaptı!

Beşiktaş, Süleyman Seba’nın başkanlığında art arda 3 şampiyonluk kazandı, üstelik birisi de yenilgisiz. Hiç Süleyman Ağabeye ve Metin Keçeli’ye madalya takıldığına tanıklık etmedim.

Tüm sezon dur kupa finalinde hedefi ortasından vur… Beşiktaş, 62’inci Türkiye Kupası finalinde 62’den tavşan yaptı! Yanlısı da yansızı da gördü ki dün gece sahada daha iyi oynayan Beşiktaş oldu. Her ne kadar karşılaşmanın başında Paul Onuachu, Necip Uysal’ın hatasında Trabzonspor’u öne geçiren golü atsa da sonrasını kestirmek futbol tutkunları için güç oldu. Tüm sezon hayal kırıklığı yaşayan ve yaşatan Beşiktaş yine aynısını mı yapacaktı yoksa ‘son şansını’ iyi mi kullanacaktı?

Sezonun en kötülerinden Salih Uçan, takımına penaltı kazandırdı penaltı atışını kullanan Rachid Gheezzal da skoru eşitledi. Aynı Salih Uçan ilerleyen dakikalarda Jackson Muleka’nın ‘mükemmel’ pasında attığı kafa golüyle takımını öne geçirdi. Bu süreçte iki takımın kalecisi de mutlak birer gole olanak tanımadı. Hele ilk golün sahibi Paul Onuachu’nun pozisyonu! Elbette bir de eki takımın kale direklerinde patlayan şutları oldu…

Altını özenli çizmek gerekli top oyunda olduğu süre zarfında Beşiktaş, Trabzonspor’a göre çok daha istekli, çok daha organize futbol ortaya koydu. Bu arada Nicolas Pepe de kaleci Mert Günok’tan dönen topa dokunup skoru eşitledi.

Sadece stattakiler değil ekran başındakiler de karşılaşmanın uzatmaya gitmesini beklerken eşitlik golünü atan Nicolas Pepe uzatma dakikalarında öylesine basit bir hata yaptı ki, geriden gelen Al Musrati sert vurdu ve Beşiktaş’a kupayı getiren golü kaydetti. Trabzonsporlu futbolcular yıkıldı, Beşiktaşlılar haklı olarak coştu. Zira gelen sadece yengi ve kupa olmadı, siyah-beyazlılar UEFA Avrupa Ligi’ne play-off turundan itibaren katılmayı garantilediler. Beşiktaş’ı kupayı kazandığı, Trabzonspor’u de centilmenliği için kutlamalı…

Futbol böylesine gariplikler ile dolu oyun. Şimdi gel kolaysa gözden çıkardığın Salih Uçan’ı satış listesine koy! Beşiktaş tarihinin en kötü sezonlarından birisine 3 golle sünger çekti. Bunu şans olarak da değerlendirebiliriz ‘başarı’ diye de tanımlayabiliriz. Seçim size ait!

Sevgili Hasan Arat haklı olarak dün gecenin en mutlusuydu. Lakin Samet Aybaba ile Feyyaz Uçar ne yaptılar da boyunlarına madalya takıldı orasını çözemedim! Sünnet olan çocuklara altın takılır onu biliyorum ama bu ikili hangi başarıya imza attılar da madalya takıldı anlayaladım!

Ayrıca Beşiktaş, Süleyman Seba’nın başkanlığında art arda 3 şampiyonluk kazandı, üstelik birisi de yenilgisiz. Hiç Süleyman Ağabeye ve Metin Keçeli’ye madalya takıldığına tanıklık etmedim. Sadece futbol değil, her şey yozlaştı…  

Yazarın Diğer Yazıları

Bitti artık bu çile!

Kanatları kusursuz kullanan iki eleman, aynı şekilde iki kanada da savunma oyuncusu, golcü ve de libero. Samet Aybaba bunların hepsini kendisi bulup seçecek ise vay Beşiktaş’ın haline!

İstanbul Park Pisti’ni boşaltmayan Vural Ak, bu gücü kimden alıyor?

"Bu da sadece Türkiye’de yaşanır! Kira ödemiyorsun, ihaleye girmiyorsun, devletin gönderdiği ‘pisti boşalt’ ihtarnamesiyle açıkça dalga geçiyorsun"

Oğuz Tongsir'in derneği: TSYD!

Sevgili Oğuz Tongsir, Türkiye Spor Yazarları Derneği önemli bir meslek kuruluşudur ve TSYD Levent'teki sosyal tesisten ibaret değildir. Kuruluşun amacını okumanı tavsiye ederim!