Haberler

Özgür Özel'den, kendisini hedef alan Erdoğan'a cevap: İçindeki karabasanı anlıyorum, CHP'den endişe etmeye devam etsin

Özel: Kemal Bey'le mazbatadan sonra bir devir teslim törenini hep birlikte bütün Türkiye'nin gözü önünde, partimize yakışır bir şekilde yapacağız

06 Kasım 2023 04:16

T24 Video
 
CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, kendisi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap vererek, "Bundan sonra geçen her günün, kendisi açısından daha zor, bizim açımızdan daha moralli olacağını biliyor. Erdoğan'ın stresini, içindeki karabasanı anlıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nden endişe etmeye devam etsin" dedi. Erdoğan, Özel için Kılıçdaroğlu'na da atıfta bulunarak, "O da Demirtaş'a Kavala'ya selam verdi, bunların birbirinden farkı var mı? Al birini vur diğerine" demişti.

Yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 38. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin belirlenmesi için oyunu kullandı. Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Özel, CHP'de bütün Türkiye'ye örnek olacak bir demokrasi şöleninin yaşandığını söyledi.
 
AA'da yer alan habere göre, parti içi demokrasinin, bütün Türkiye'ye örnek olmasını dileyen Özel, "Bundan sonraki süreçte hem parti içi demokrasiyi artırmaya, hem de Türkiye’ye örnek olmaya devam edeceğiz. Bu demokrasi şölenine katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz. İyi ki CHP var, iyi ki Cumhuriyet var, iyi ki demokrasi var" ifadelerini kullandı.
 
Özel, "Kemal Bey ile bir görüşmeniz oldu mu?" sorusuna, "Telefonla görüştük, önümüzdeki günlerde, mazbatadan sonra bir devir teslim törenini hep birlikte bütün Türkiye'nin gözü önünde, partimize yakışır bir şekilde yapacağız" yanıtını verdi.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın size yönelik açıklamalarına değerlendirmeniz olur mu?" sorusu üzerine Özel, "Erdoğan bundan sonra geçen her günün, kendisi açısından daha zor, bizim açımızdan daha moralli olacağını biliyor. Erdoğan'ın stresini, içindeki karabasanı anlıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nden endişe etmeye devam etsin" dedi.

Erdoğan ne demişti?

CHP kurultayında Edirne'de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a ve Osman Kavala'ya selam yollayan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alan Erdoğan, "Al birini vur diğerine. Bunlar terör örgütleriyle omuz omuza yürüdüler." dedi. 
 
 
 
 

CHP 38. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçiliyor

4 Kasım'da “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla başlayan ve genel başkan değişimiyle bir devri kapatan CHP 38. Olağan Kurultayı'nda, 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu belirlenecek.

Özgür Özel'in genel başkanlığa seçildiği Ankara Spor Salonu'ndaki kurultayda partinin kurultayın ardından en yetkili organı olan PM belirlenecek. Genel başkanlık seçimi için oy kullanan 1366 delege, 60 kişiden oluşan PM üyelerinin seçimi için de sandık başına gidecek. Bu kapsamda, PM üyeliği seçimleri için aday başvuruları Kurultay Divanı'nca kabul edilecek. Adayların sıra numaralarının belirlenmesi ve seçim için hazırlıkların tamamlanmasının ardından akşam saatlerinde PM üyelerinin seçimine geçilecek. Delegeler, kurultayın PM üyelerinin yanı sıra 15 kişiden oluşan YDK'nin üyelerini de seçecek.

TIKLAYIN - CHP 38. Olağan Kurultayı'nda 2. gün: Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçiliyor

TIKLAYIN - Özgür Özel’in PM'sinde “Zoom” toplantısına katılanlar yer almadı; Kılıçdaroğlu MYK’sından üç isim yeniden PM’ye girmeye aday

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'nu destekleyen delegelerin bir kısmı kurultayın ikinci gününe kalmadı

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu dönemi bitti, yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel!

TIKLAYIN - Özgür Özel'den zafer konuşması: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, ailesi, öğretmenleri ve delegelere teşekkür etti

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI - CHP’de 13 yıllık Kılıçdaroğlu dönemi seçim sandığında değil, kurultay sandığında kapandı; Özel-İmamoğlu dönemi başladı

TIKLAYIN  - Özgür Özel kimdir: Eczacılıktan, İmamoğlu'yla el ele CHP Genel Başkanlığı'na