Haberler

Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ortaya çıktı

18 Mart 2024 16:55

T24 Video

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylığının geri çekilmesinin ardından, Zan'ın adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar önerildiği iddia edilen ses kayıtları yayınlandı. Kayıt altına alınan görüşmede, Gökhan Zan’a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar öneriliyor. Zan ise 5 milyon dolar için pazarlık ediyor.

Sözcü TV'nin yayınladığı Türkçe ve Arapça konuşulan ses kaydında, Turgay Kocakaya isimli kişi tarafından AKP Hatay İl Binası’ndan arandığı iddia edilen Zan'a, adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar öneriliyor. Zan ise 5 milyon dolar için pazarlık ediyor.

Konuşmada Zan olduğu iddia edilen kişi, TRT'de spor yorumculuğu ve Hatayspor'un sportif direktörlüğü gibi görevlerde bulunmak istediği dile getiriyor. Konuşmada, Turgay Kocakaya'nın Zan için AKP'li isimlere "kendisini garanti altına alması gerekiyor" dediğini aktardığı duyuluyor.

Zan’a ait olduğu iddia edilen konuşma şu şekilde:

Turgay Kocakaya: Gökhan, 3 milyon tamam değil mi? Net, yani sıkıntı yok. Bana teslim edilecek.

Gökhan Zan: Neden 5 demedin?

Turgay Kocakaya: Devam ederim, ben bir teklifte bulundum. Sana sormadan bir şey diyemedim ki.

Gökhan Zan: Sana dediğim gibi 5 söyle.

Turgay Kocakaya: Tuvaletten sessiz konuşuyorum. AK Parti İl Başkanlığı’ndayım. İçeride Adem Yeşildağ ve AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk var. Gündüz konuştuğumuzu konuştum. Adaylıktan çekilme asla olmayacak, ben zaten bunu garantiye aldık, dedim. Üç milyon veriyorlar. Kuzenim orada şunu söyledi, "Ya bir pozisyon falan ama pozisyondan kasıt ne? Spor bakanlığı mı, işte belediye mi, yoksa külliye mi? Bize sorsun, biz de genel merkeze bildirelim. Olumlu olumsuz size döneriz Turgay Bey" dediler.

Gökhan Zan: Abi, şöyle herhangi bir şey olur. Bu spor yorumculuğu olur TRT’de.

Turgay Kocakaya: Hatayspor’la ilgili de olabilir...

Gökhan Zan: Mesela Hatayspor’u alırsak, Hatayspor’un orada sportif direktörü, CEO’su, başkanı gibi olabilir.

Turgay Kocakaya: O kadar konuştuk ki sağ olsun çok iyi karşıladılar. Kahveler, sohbetler baya iyi karşıladılar yani. Ben bir iki hediye de getirdim. Ailede engelli var. Ailesini garantiye alması lazım. Hepsini söyledim, onu o yüzden yükseltebilirim rakamı. Beşe çıkarabilirim yani. Koruma meselesini ed açtım ben, sıkıntı yok valilikten ayarlayacaklar.

Gökhan Zan: Tamam ama sen hallettin benim haberim yok.

Turgay Kocakaya: Dolar mı TL mi onu da sormayı unuttum. Dolar mı TL mi?

Gökhan Zan: Neyi soruyorsun, iyi misin sen ya...

Turgay Kocakaya: 3 milyon TL değildir, dolardır. 3 milyon TL diye bir para mı kaldı? 

Ne olmuştu?
 
Türkiye İşçi Partisi (TİP), 31 Mart yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğini duyurmuştu.
 
TİP'ten yapılan yazılı açıklamada, Gökhan Zan'ın ortak bir iradeyle Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak önerildiği ve parti üyesi olmamasına rağmen aday gösterildiği belirtilerek, şu ifadeleri kullanılmıştı:
 
"Türkiye İşçi Partisi olarak, Hatay halkının iki deprem suçlusu arasında bir seçime zorlanmasının ve Lütfü Savaş'ın CHP adayı olarak dayatılmasının telafisi mümkün olmayan bir ayıp olduğunu ve acılı Hatay halkına bir hakaret anlamı taşıdığını tekrar ifade ediyoruz. Bununla birlikte 'Hatay ittifakının' ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan'ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir ancak her ne kadar süreç hukuki mercilere taşınacak olsa da en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı, kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz."
 
CANDAN YILDIZ YAZDI | Gökhan Zan: "Görüntüyü şu kadar saniye kırp" yazışmalarını savcılığa verdim; TİP'e rağmen adayım
 
TIKLAYIN | TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı adaylıktan çektiğini açıkladı | Zan: Yoluma ve adaylığıma daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim
 
VİDEO | TİP adayı Gökhan Zan: Kimse kusura bakmasın, Hatay'da oyları ben değil Lütfü Savaş bölüyor