Muammer Brav'la 'Ekşın'

Gelenekselle modernin imtizaç ettiği oyun 'Çirkin': "Ben çirkin değilim, benzersizim!”

19 Kasım 2023 21:00

T24 Video

Başrolünü Nihal Yalçın ve Onur Berk Arslanoğlu'nun paylaştığı, senaryosunu Firuze Engin'in yazdığı 'Çirkin' oyunu 27. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında 2 Kasım 2023'te prömiyerini yaptı. Güray Dinçol'un yönetmenliğinde izleyiciye farklı bir deneyim sunan oyun, Hope Alkazar'da sahnelenmeye devam ediyor.

Dijital enstalasyonla (immersive) seyirciyi de içine alan 'Çirkin' oyunu, Anadolu’nun gelenek ve masallarından ilham alan gerçeküstü bir ihanet hikâyesini anlatıyor. Nihal Yalçın ve Onur Berk Arslanoğlu, oyunun provalarını, dijital entalasyonla oynama deneyimini, karakterlerini ve oyuna dair bilinmeyenleri T24'te Muammer Brav'la Ekşın'da anlattı.

Oyunun konusu

Bin yıllardır yaşayan, çirkin bir mahluk olan Şiva, kendisiyle birlikte lanetlenerek ölümsüzlük cezasına çarptırılan tavuk ile beraber geçmiş ve bugün arasında gezinmekte. Zamanın dışına atılmış bu iki karakterin didişmeleri bir yandan sahnedeki anlatı evreninde gerçekleşirken bir yandan da duvarlardaki etkileşimli görüntü evreninde hikâyenin geçmişine ait parçalar canlanıyor.


TIKLAYIN | Nihal Yalçın ve Onur Berk Arslanoğlu’nun başrolünü paylaştığı 'Çirkin', 27. İstanbul Tiyatro Festivali’nde prömiyerini yapacak

TIKLAYIN | Peyk'in ilk müzikali 'Hamiyet', 27'nci İstanbul Tiyatro Festivali'nde prömiyerini yaptı

TIKLAYIN | Yönetmen ve oyun yazarı Işıl Kasapoğlu: Sansür ve otosansürü aşmak için ideolojimden değil ama politikadan taviz verebilirim

TIKLAYIN | Çifte Cinayet: Dün gece kaç cinayet işlendi bilemiyorum ama böylesini hiç görmedim!