Haberler

Cüneyt Özdemir: Kavala ve Demirtaş, anayasa değişikliği olmadığı için mi cezaevinde!

28 Nisan 2024 10:23

T24 Video

“Sen AİHM kararlarına uymuyorsun. Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın hala içerde olması anayasanın mı kötülüğü? Yeni anayasada ne diyeceksin de bunlar değişecek?” sorusunu dile getiren Gazeteci Cüneyt Özdemir, YouTube kanalında yayınladığı videoda anayasa değişikliğini ve neden yapılmak istendiği konusunu ele aldı.

ABD’nin en gözde üniversitelerinde gazze eylemleri alev alev!” başlıklı 25 Nisan’da yayınlanan videosunda Özdemir, Anayasa değişikliğinin nedenini şu ifadelerle açıkladı:

“Anayasa değişikliğini ben size özetleyeyim, bir tane maddesi var. Erdoğan bir kez daha seçilsin bir kaç madde daha değiştirilecek ve de güya demokratik bir anayasa yapılacak, güya biz de bundan sonra çok demokratik, hukukun işlediği bir ülkede yaşayacağız. Keşke bu kadar kolay olsaydı. Keşke böyle, anayasayı değiştirdin, hukuk çok güzel… Mesela Osman Kavala anayasa değişikliği olmadığı için mi cezaevinde? Selahattin Demirtaş’ın yıllardır cezaevinde olmasının nedeni bu anayasanın kötülüğü mü?

Anayasanın neyini değiştirecekler, gerçekten merak ediyorum. Nedir demokratik anayasa? Sen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin verdiği karara uymuyorsun. Reddediyorsun bunu. Şimdi yeni anayasada ne diyeceksin de bu değişecek?”