Seçim 2024

Fatih Belediye Başkanı Turan: Ekrem Bey, Murat Bey'i döveceğini zannediyor; doğrudur polemik üzerinden dövebilir

"Eğer bu seçimde İmamoğlu seçimde kaybedecek, görevi bırakacak olsa, bu şehirde hangi hizmeti ve özelliği ile anılacak? Bir tek şeyle anılacak; polemikleriyle anılacak"

25 Şubat 2024 18:07

T24 Video

Bakan Uraloğlu, basın mensuplarının İmamoğlu hakkındaki davet sorusuna, "Bizim gündemimiz kim hangi törene nasıl katılacak, hangi sırada oturacak, hangi sırada konuşacak değil" dedi. Bugün İmamoğlu'nun davet mailini paylaştığı Fatih Belediye Başkanı Turan ise, "Meselemiz açılış ya da kapanış değil. Sayın Başkanın da derdi, davet almak, davet edilmek ya da edilmemek değil. Mesele polemik üzerinden. Murat Kurum polemikçi değil. Polemikte onu yenebilir. Murat Bey'i döveceğini zannediyor. Doğrudur, kendisi polemik üstadı, polemik üzerinden dövebilir" diye konuştu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu pazartesi açılışını Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'ni tanıttı. Basın toplantısına, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan da katıldı. Bakan Uraloğlu, bir basın mensubunun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açılış daveti ile ilgili açıklamaları hakkındaki sorusuna, "Bu, dün ve bugün İstanbul'un ve Türkiye'nin gündemine oturdu. Bizim gündemimize oturacak bir konu değil. Biz İstanbul'a nasıl hizmet ederiz onun derdindeyiz. Kim, hangi törene nasıl katılacak, hangi sırada oturacak, hangi sırada konuşacak derdimiz o değil. Burada güzel bir hizmeti yarın açacağız. Derdimiz İstanbul'a hizmet olmalı" şeklinde cevap verdi.

Fatih Belediye Başkanı: Bakanlığımız davet gitmediğini söyledi

İmamoğlu, bugün, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'ın davet mailini ekranda göstererek, Kurum için, "Bu acemi adaya bunu postayla yollayacağım. Utanır mı bilmem!" ifadelerini kullanmıştı. 

DHA'da yer alan habere göre, Bakan Uraloğlu'nun ardından Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan da konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bakanlığımız zaten açıklama yaptı ve davet gitmediğini söyledi. Biz de İstanbul'da Fatih'te bir açılış yapılıyor. Devlet işleyişinde bir açılış yapıldığında nihayetinde burası Kültür ve Turizm Bakanlığı değil, biz bütün herkese bir bilgi mahiyetinde duyuruyoruz. Bence konu bu değil. Ekrem Bey, benim çok eski arkadaşım, bunu söylemek durumundayım. Son üç gündür İstanbul gibi bir metropolün sanki hiçbir sorunu yokmuş gibi. Burada İstanbul'a önemli bir şey kazandırılıyor. Bugün konuşmasını ben de üzülerek izledim. 15 dakika kamuoyu önünde bir açıklama yapıyor. Bir açılış var, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın da sevinci. Bu davet etti, başkan davet etti…

"Ekrem Bey eski arkadaşım, Murat Kurum da"

Bunu özel kalemlerimiz kendi aralarında konuştular, o yazışmaları da ben yayınlarım, bu ayıp ama kamuoyunun gündemi bu değil. Nasıl Ekrem Bey benim eski arkadaşımsa Sayın Murat Kurum da benim eski çalışma arkadaşım. Ekrem Bey bir şey konusunda çok başarılı, polemik konusunda çok başarılı. Murat Bey de polemik konusunda başarısız. Murat bir şey de çok başarılı, bizim disiplinimizde çalışmak insana hizmet etmek var. Sayın İmamoğlu bu seçimde, biraz da kızarak da arkadaşı olarak söylüyorum. Eğer bu seçimde İmamoğlu seçimde kaybedecek, görevi bırakacak olsa, bu şehirde hangi hizmeti ve özelliği ile anılacak? Ben size söyleyeyim, kaybettiğinde bir tek şeyle anılacak polemikleriyle anılacak. Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Bakanlara laf yetiştirmesiyle anılacak.

"Başkanın derdi davet değil, Murat Kurum da polemikçi değil"

Yakın dönemde açılışı gerçekleştirilecek Kara Surları Millet Bahçesi'nin açılışına İmamoğlu'nu davet eden Turan, “Meselemiz açılış ya da kapanış değil. Sayın Başkanın da derdi, davet almak, davet edilmek ya da edilmemek değil. Mesele polemik üzerinden. Yenebilir, doğrudur. Murat Kurum'u iyi tanıyorum, geçmişte 5 yıl birlikte çalıştık. Murat Kurum polemikçi değil, çalışkan bir bakan, çalışkan bir belediye başkanıdır. Polemikte onu yenebilir ama çalışmayla onu yenemez. Şu anda İstanbul'un ihtiyacı olan nedir? Polemik midir? Çalışma mıdır? Ben bunu toplumun vicdanına havale ediyorum" şeklinde konuştu.

Turan konuşmasının devamında, “Murat Bey'i döveceğini zannediyor. Doğrudur, kendisi polemik üstadı, polemik üzerinden dövebilir. Ama, netlikle söylüyorum iki arkadaşı da tanıyan biri olarak söylüyorum. Biz polemikçi bir belediye başkanı istemiyoruz. Biz İstanbul'da çalışan bir belediye başkanı istiyoruz, İstanbul halkının asıl ihtiyacı da İstanbul için çalışan, çalışkan bir belediye başkanıdır" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu? 

AKP İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "İlk kez; Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim" açıklamasına işaret ederek, "Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış. Ekrem Bey’e tavsiyemiz, davet edilmediği metro açılışına gideceğine gelip Sancaktepe’de hafriyat döktüğü metronun ihalesini yapsın" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum'un "Ulaştırma Bakanı'na sordum, İmamoğlu açılışa davet edilmedi' açıklamasına yanıt verdi. Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'ın davet mailini ekranda gösteren İmamoğlu, "Bu acemi adaya bunu postayla yollayacağım. Utanır mı bilmem!" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a belgeli yanıt: Bu acemi adaya bunu postayla yollayacağım, utanır mı bilmem

TIKLAYIN - Murat Kurum: Ekrem Bey'e davet yapılmamış, davet edilmediği açılışa geleceğine hafriyat döktüğü metronun ihalesini yapsın