Haberler

Cumartesi İnsanları, 968. haftada yine gözaltına alındı

14 Ekim 2023 13:59

T24 Video

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yapmak isteyen Cumartesi Anneleri, 968. haftada yine gözaltına alındı. Cumartesi Anneleri’nin X hesabındaki paylaşımına göre, gözaltına alınan bazı kişilere ters kelepçe uygulandı. HDP 27. dönem eski milletvekili Musa Piroğlu polis ablukasına alınarak İstiklal Caddesi'nden uzaklaştırıldı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle eylem yapan Cumartesi Anneleri’nin, bu haftaki eylemleri yine polis tarafından engellendi. Anayasa Mahkemesi’nin Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemlerinin yasaklanmasıyla ilgili verdiği “ihlal” kararının ardından Cumartesi Anneleri, meydanda basın açıklaması yapmak istiyor.

Mücadele Birliği Gazetesi sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre ise; Galatasaray Meydanı'nda polis müdahalesi devam ediyor. Cumartesi İnsanlarının gözaltına alınmasını protesto eden HDP 27. dönem eski milletvekili Musa Piroğlu polis ablukasına alınarak İstiklal Caddesi'nden uzaklaştırıldı.

Cumartesi Anneleri’nin X hesabından “Görev ve yetkisini anayasal sınırlar içerisinde kullanmak zorunda olan Beyoğlu Kaymakamı ve İstanbul Emniyet Müdürü anayasayı ve AYM kararlarını neden tanımıyor?” ifadesine yer verildi.

Hafıza Merkezi, X hesabından polisin müdahalesi sonucunda 20 kişinin gözaltına alındığını ve üç kişiye ters kelepçe uygulandığını söyledi.

Cumartesi Anneleri’nden Besna Tosun da ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Cumartesi İnsanları'ndan, Ali Newroz Tosun Galatasaray'a çıkmak isterken gözaltına alındı.

Cumartesi İnsanları yaptığı paylaşımında ''Gözaltında kaybedilen babalarını arayan iki kardeşi işkence ile gözaltına alma talimatını verenler, bu talimatı uygulayanlar, bilin ki eninde sonunda vicdan kazanacak, insanlık kazanacak...'' dedi. 

Cumartesi İnsanları sosyal medya hesaplarında, 968'nci hafta buluşmasında gözaltına alınan 24 kişiyi açıkladı. 

Cumartesi İnsanları: ''Cumartesi Anneleri 968 Hafta buluşmamızda 24 kişi, AYM kararlarına rağmen bir kez daha kelepçelenerek gözaltına alındı. Destek için gelenlerin arkadaşlarımızla buluşmaları engellendi.''



TIKLAYIN I Cumartesi Anneleri / İnsanları 966. haftasında kelepçelenerek gözaltına alındı

TIKLAYIN I Cumartesi Anneleri 965. haftada da engellendi: Hukuk, anayasa ve insan hakları bu cumartesi de askıda

TIKLAYIN I Cumartesi Anneleri’ne 964. haftada da gözaltı: Ben evladımı size vermişim evladımı istiyorum

TIKLAYIN I AYM kararı yine yok sayıldı: Cumartesi Anneleri gözaltına alındı

TIKLAYIN I Cumartesi Anneleri'nin 962'nci hafta buluşmasında 32 kişi gözaltına alındı