Haberler

Cumartesi Anneleri / İnsanları 966. haftasında kelepçelenerek gözaltına alındı

30 Eylül 2023 14:24

T24 Video

Cumartesi İnsanı Mikail Kırbayır'a plastik kelepçe takan polis Cumartesi Annesi Hanife Yıldız'ı da İstiklal Caddesi'nde yürürken gözaltına aldı.

Her Cumartesi günü İstiklal Caddesi’nin farklı sokaklarında bir araya gelerek ellerinde karanfillerle Galatasaray Meydanı'nda açıklama yapmak isteyen Cumartesi Anneleri / İnsanları, adalet arayışlarının 966. haftasında polis tarafından engellendi. İlerleyen dakikalarda ise Cumartesi Anneleri / İnsanları gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri 966'ncı hafta buluşmasında 26 kişinin, AYM kararlarına rağmen kelepçelenerek gözaltına alındığını aktardı.

Cumartesi Anneleri / İnsanları'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Yine polis ablukasındayız” şeklinde dikkat çekti.

Cumartesi Anneleri / İnsanları paylaşımlarında ''28 yıl önce kendi elleriyle oğlunu karakola teslim eden ve bir daha bulamayan Hanife Yıldız İstiklal’de yürürken gözaltına alındı'' ifadesiyle yaşanan anları aktardı.

Cemil Kırbayır'ın yakını için ise Cumartesi Anneleri / İnsanları şu ifadelere yer verdi: ''Kelepçelenerek gözaltına alındı. Suçu: 43 yıl önce gözaltında kaybedildiğini devletin de kabul ettiği kardeşi Cemil Kırbayır’ın akıbetini sormak.''

Yine X hesabından "Kayıplarımız nerede?" diye sormak için çıktığımız Galatasaray Meydanı'nda "Beni Bul Anne" şarkısı eşliğinde fiziksel şiddet uygulanarak gözaltına alındık. Neden bu tahammülsüzlük, bu işkence?" notu düşüldü.

Bir Cumartesi İnsanı'nın kelepçelenerek gözaltına alındığı kareyi paylaşan Cumartesi Anneleri / İnsanları şöyle dedi: ''Kelepçelenerek gözaltına alındı. Suçu: 28 yıl önce gözaltına alındığına tanık olduğu babası Fehmi Tosun'un akıbetini sormak.''

Bir Cumartesi Annesi'nin polis karşısında durduğu anlar dikkat çekti. Cumartesi Anneleri / İnsanları ise şöyle açıklık getirdi: ''Hanife Anne kendisine şov yapma diyen polis amirine cevap veriyor: Bana şov yapma deme, oğlu kaybedilen ben, acı çeken ben, kelepçelenerek gözaltı alınan ben.''

Cumartesi Anneleri 966'ncı hafta buluşmasında gözaltına alınan 26 kişi yaklaşık 5 saat sonra Galatasaray Meydanı'na uzak 3 farklı hastaneden serbest bırakıldı.

TIKLAYIN I Cumartesi Anneleri’ne 964. haftada da gözaltı: Ben evladımı size vermişim evladımı istiyorum

TIKLAYIN I AYM kararı yine yok sayıldı: Cumartesi Anneleri gözaltına alındı

TIKLAYIN I İstanbul Valisi, AYM kararına rağmen Cumartesi Anneleri'nin açıklama yapmasını engelleyen polisler hakkında soruşturma izni vermedi

TIKLAYIN I Kaymakam tayin olunca, Cumartesi Anneleri için eski yasak kararı tedavüle sokuldu

TIKLAYIN I Cumartesi Anneleri 961'inci haftada da gözaltına alındı: Yine abluka, yine hukuksuzluk, yine anayasa ihlali