Kültür-Sanat

‘Uykusuz Bir Rüya, Salim’ oyunu sahnelenmeye devam ediyor

20 Şubat’ta Ankara Bilkent Sahne AST’de, 1 Mart’ta ise Beyoğlu Atlas 1948’de

Berkay Ateş | Uykusuz Bir Rüya, Salim oyunu

15 Şubat 2024 14:02

T24 Kültür-Sanat

Oyuncu Berkay Ateş’in kaleme aldığı ve oynadığı, usta tiyatrocu Yiğit Sertdemir’in rejisini üstlendiği Tiyatro D22’nin yeni oyunu ‘Uykusuz Bir Rüya, Salim’ sahnelenmeye devam ediyor.

‘Uykusuz Bir Rüya, Salim’, 20 Şubat’ta Ankara Bilkent Sahne AST’de, 1 Mart’ta ise Beyoğlu Atlas 1948’de sahnelenecek.

Kurulduğu günden bu yana sahnelediği yerli ve yabancı oyunlarla toplumsal meselelere değinen Tiyatro D22, bu yıl 10’uncu yaşını kutlarken yeni oyunu ‘Uykusuz Bir Rüya, Salim’ ile tiyatro severlerle buluşuyor.


FARUK EKİCİ’NİN SÖYLEŞİSİ | Tiyatrocu Yiğit Sertdemir: Yasların en güzeli sıradan hayatı öldürmektir, o zaman yas büyük bir kutlamaya dönüyor


Oyunun rejisini Yiğit Sertdemir, yazarlığını bir önceki oyunu ‘Hakikat Elbet Bir Gün’ ile Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü alan Berkay Ateş üstleniyor. Ateş, memleketi Adana’dan akrabalarının yanına İstanbul’a gelen Salim’in hikâyesini tek kişilik performansıyla sahneye aktarıyor.

Oyunun Konusu

Salim; Adana’da ailesi ile yaşarken, İstanbul’a amcasının yanına gönderilir. Amcasının kebapçı dükkanında çalışırken, şahit oldukları onu geri dönüşü olmayan bir yola sürükler. Çocukluğundan bu yana en çok bildiği duygu olan çaresizlikle tekrar baş başa kalan Salim’e kaderi bir oyun daha oynamıştır. Salim de izleyiciye sorar: Keşke mi daha zordur kader mi?