Paris 2024

Uluslararası Boks Birliği, Khelif ile çıktığı müsabakadan çekilen Carini'ye olimpiyat şampiyonunun alacağı kadar "teselli ödülü" verecek

04 Ağustos 2024 01:26

Uluslararası Boks Birliği (IBA) Başkanı Umar Kremlev, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Cezayirli Imane Khelif ile çıktığı müsabakadan çekilen İtalyan boksör Angela Carini'ye, olimpiyat şampiyonuna verilen para ödülü kadar ödül vereceklerini açıkladı.

Paris 2024'te kadınlar boks 66 kg kategorisi son 16 turunda İtalyan boksör Angela Carini, Cezayirli rakibi Imane Khelif karşısında aldığı ilk yumruğun ardından 46. saniyede maçtan çekilmişti. Carini maçın ardından rakibinin elini sıkmayı reddetmiş ve bu kadar sert yumruk yemediğini açıklamıştı.

Angela Carini'ye para ödülü

Umar Kremlev, IBA'nın internet sayfasında yer alan açıklamasında, Angela Carini'ye olimpiyat şampiyonu gibi para ödülü verileceğini belirtti.

Carini'nin, maçın ardından yaptığı açıklama sırasında ağladığını hatırlatan Kremlev, "Onun gözyaşlarına bakamadım. Ben bu tür durumlara kayıtsız değilim. Her boksörü koruyacağımızın garantisini verebilirim. Kadın boksunu neden öldürdüklerini anlamıyorum. Güvenlik nedeniyle ringde yalnızca uygun sporcular yarışmalıdır." ifadelerini kullandı.

Kremlev ayrıca, Imane Khelif gibi tartışma konusu olan bir başka boksör Tayvanlı Lin Yu Ting'in mağlup ettiği Özbekistanlı boksör Sitora Turdibekova'ya da destek vereceklerini açıkladı.

Carini, Khelif'ten özür dilemişti

Gözyaşları içinde ringi terk eden boksör, o sıra kendisini teselli eden Cezayirli Imane Khelif'i görmezden gelmiş, elini sıkmayı reddetmişti.

"Bunu yapmak istemezdim" diyen Carini, "O an çok sinirliydim. Olimpiyat hayalim duman olmuştu," dedi ve "Rakibim için de üzgünüm. Eğer Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) onun dövüşmesinde herhangi bir beis görmediyse bu karara saygı duyuyorum." diye ekledi.

Berna Abik'in sunumuyla dünden bugüne Olimpiyat tarihinde yaşanan olayların anlatıldığı '60 Saniyede Olimpiyatlar' serisini izlemek için tıklayın.

 


TIKLAYIN- Paris'te Imane Khelif için cinsiyet tartışması: İtalyan boksör, gözyaşları içinde maçtan çekildi

TIKLAYIN- IOC, Türkiye Boks Federasyonu'nun Imane Khelif başvurusunu reddetti

TIKLAYIN- İtalya Başbakanı Meloni'den Cezayirli boksör Khelif'e tepki

TIKLAYIN- Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden interseks boksör Khelif hakkında açıklama: Müsabakada kimse kuralları değiştirmemelidir

TIKLAYIN- Paris 2024'te cinsiyet krizi: Imane Khelif ve Lin Yu-ting Olimpiyat Komitesi'ni nasıl çıkmaza soktu?