Politika

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'ndan "Instagram" açıklaması: Katalog suçlarını dikkate almadılar; ülkemizin kuralları, değerleri var

02 Ağustos 2024 16:43

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeline ilişkin, "Ülkemizin koyduğu kurallar var. Ülkemizin değerleri, hassasiyetleri var. Uyarılarımıza rağmen katalog suçlarını dikkate almadılar. Erişim engeli getirdik. Kanunlarımıza uyduklarında erişim yasağı kalkar" dedi.

TIKLAYIN - Instagram'a erişim engeli getirildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin ölümü ile ilgili taziye mesajlarının Instagram tarafından engellediğini söyleyerek tepki göstermesinin üzerinden 2 gün geçtikten sonra, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, sosyal medya mecrasına erişim engeli getirdi.

Bakan Uraloğlu: Katalog suçlar konusundaki uyarılarımızı dikkate almadılar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a erişim engeline ilişkin yaptığı açıklamada, "Atatürk'e hakaret", “kumara ve uyuşturucuya yönlendirme”, “çocuğa yönelik cinsel istismar” gibi katalog suçlara işaret ederek, "Ülkemizin koyduğu kurallar var. Ülkemizin değerleri, hassasiyetleri var. Uyarılarımıza rağmen katalog suçlarını dikkate almadılar. Erişim engeli getirdik. Kanunlarımıza uyduklarında erişim yasağı kalkar"  ifadelerini kullandı.