Medya

İddia: TürkMedya'da işten çıkartmaların ardından gazete kapatma kararı

İBB yönetiminin değişikliğinin ardından TürkMedya'nın 'reklam desteği'nin kesildiği iddia edilmişti

29 Ağustos 2019 15:51

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) AKP döneminde 'reklam geliri' adı altında her ay 10 milyon lira aldığı ve Ekrem İmamoğlu'nun gelmesiyle bu maddi yardımın kesildiği iddia edilen medya kuruluşu TürkMedya, bu sefer de gazete kapatma kararıyla gündemde. Güneş gazetesinin önümüzdeki ay dijitale geçeceği, Akşam gazetesinin Akşam Life ekinin de kapatılmasına karar verildiği iddia edildi.
 
Bünyesinde Star, Akşam ve Güneş gazeteleriyle 24 TV ve 360 TV’yi barındıran TürkMedya’da yerel seçimler sonrasında başladığı iddia edilen krizin devam ettiği ileri sürüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) geçmişte TürkMedya'ya reklam geliri adı altında her ay aktardığı 10 milyon liranın Ekrem İmamoğlu tarafından kesildiği ifade edilmişti.

medyaradar.com'un haberine göre, bir süredir reklam alınamadığı için grupta yaşanan tenkisatın ardından bu kez bir kapatma haberi geldi. Güneş gazetesinin önümüzdeki ay dijitale geçeceği ve bu nedenle birçok kişinin işine son verileceği iddia edildi. Akşam gazetesinin de her cuma günü çıkan, Barış Kocaoğlu yönetimindeki Akşam Life ekinin kapatılmasına karar verdiği öne sürüldü.

TIKLAYIN - İddia: İmamoğlu geldi, İBB'den 'reklam geliri' kesildi; TürkMedya'da işten çıkarmalar başladı