Gündem

TürkMedya grubu, "İmamoğlu geldi, İBB'den 'reklam geliri' kesildi; TürkMedya'da işten çıkarmalar başladı" iddiasını yalanladı

İBB'nin AKP döneminde TürkMedya'ya her ay 10 milyon lira ödeme yaptığı ileri sürülmüştü

17 Ağustos 2019 14:07

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AKP döneminde TürkMedya'ya 'reklam geliri' adı altında her ay 10 milyon lira aktardığı iddia edildi. Medya Radar'ın söz konusu iddiaya yer verdiği haberinde, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun belediyeye başkan seçilmesiyle bu ödeneğin kesildiği ve medya kuruluşunda işten çıkarmaların başladığı belirtildi.

Star, Akşam ve Güneş gazeteleriyle 24 TV’yi bünyesinde bulunduran TürkMedya’da dün geniş çaplı bir tenkisat başlatılmıştı. İşten çıkarılanlar arasında, 24 TV’nin iki tanınan ekran yüzü Zeliha Saraç ve Ersoy Dede’nin yanı sıra gece editörü Muhammet Özcan, gece moderatörü Serkan Bayan ve şef yönetmen Murat Karahan bulunuyor.

"Yüzde 40 küçülmeye gidebilir"

Medyaradar sitesinin haberine göre, 24 TV’nin yüzde 40 küçülmeye gideceği söyleniyor. Tenkisatın, Akşam, Güneş ve Star gazetelerine de yansıması bekleniyor.

Türkmedya’da yaşanan bu krizin, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kaybetmesiyle ilgisi bulunduğu belirtiliyor. Söz konusu iddiaya Medya Radar'ın haberinde, “İddialara göre TürkMedya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden her ay reklam geliri adı altında 10 milyon lira bütçe alıyordu. AK Parti’nin belediyeyi kaybetmesi ve göreve Ekrem İmamoğlu’nun gelmesiyle bu bütçe kesildi ve TürkMedya mali sıkıntı yaşamaya başladı" ifadeleriyle yer verildi.

TürkMedya'dan yalanlama

Star, Akşam ve Güneş gazeteleriyle 24 TV’yi bünyesinde bulunduran TürkMedya grubu tarafından T24'e gönderilen açıklamada Medyaradar'ın haberindeki iddialar yalanlandı. Türk Medya grubu tarafından "Düzeltme" başlığıyla gönderilen açıklama şöyle:

"17.08.2019 tarihinde “İmamoğlu geldi, İBB'den 'reklam geliri' kesildi; TürkMedya'da
işten çıkarmalar başladı” başlığı ile yayınlanan haberde; TürkMedya ’nın İBB ’nin Ak
Parti’de olduğu dönemde reklam geliri adı altında her ay 10 milyon TL aldığı söylenmiş ise
de; yapılan araştırmada TürkMedya ’ya böyle bir reklam geliri ödenmediği anlaşılmıştır.
Keyfiyet kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."