Kültür-Sanat

Tamer Karadağlı ve Tan Sağtürk, Meclis'te bütçe izledi

Karadağlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iyi bir hatip olduğunu söyleyerek, "Ben etkileniyorum" demişti

22 Aralık 2023 03:10

T24 Haber Merkezi

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oyuncu Tamer Karadağlı ile Devlet Opera Balesi Genel Müdürü balet Tan Sağtürk, TBMM Genel Kurulu'ndaki Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 yılı bütçelerinin görüşmelerine katıldı.

TBMM Genel Kurulu’nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının görüşmeleri devam etti. Saadet Partisi milletvekili Hasan Bitmez’in konuşmasının sonunda kalp krizi geçirmesi ve sonrasında hastanede vefat etmesi nedeniyle yarım kalan TBMM, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı bütçelerinin görüşmeleri tamamlandı. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçeleri görüşülmeye başlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 yılı bütçelerinin görüşmelerini Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ile Devlet Opera Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk de izledi.

TIKLAYIN - Tamer Karadağlı’nın atanması Devlet Tiyatroları'nda istifa furyası başlattı

Erdoğan'dan etkilendiğini söyleyen Karadağlı'ya ödül gibi atama

Karadağlı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamesiyle, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı. Atamanın ardından daha öncesinde hazırlanan ve cepte bekleyen istifa dilekçeleri, yetkililere sunuldu. İstifa etmek isteyenler arasında DT Sanat Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul, Ankara, İzmir DT müdürleri yer aldı. 

Karadağlı, 2017'deki bir açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iyi bir hatip olduğunu söyleyerek, "Ben etkileniyorum" demişti. Karadağlı, Altın Portakal'da ödül alan Nihal Yalçın'a karşı tavırlarıyla büyük tepki çektikten sonra milliyetçi söylemlerle Yalçın'ı hedef almış; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Karadağlı'yı arayarak tebrik etmişti.

Erdoğan'ın 15 Eylül tarihli atama kararnamesine Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne balet Tan Sağtürk getirildi.

TIKLAYIN - Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atandı, eski Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD Başkanı oldu

TIKLAYIN - Tan Sağtürk, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü oldu

Bütçe görüşmeleri

TIKLAYIN - Bütçe görüşmeleri | Bakan Işıkhan: Devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini en yakın zamanda hayata geçireceğiz

TIKLAYIN - Adalet ve Dışişleri bakanlıklarının bütçeleri kabul edildi | Bakan Fidan'dan DEM'in eleştirisine yanıt: PKK silahlı tehdit varlığını devam ettirdiği müddetçe faaliyetlerimiz devam edecek