Medya

Sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin kanun teklifi TBMM Adalet Komisyonunda

14 Haziran 2022 16:18

TBMM Adalet Komisyonu'nda, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor.

AKP İstanbul Milletvekili Abdullah Güler başkanlığında toplanan komisyonda, teklifin maddeleri görüşülüyor.

Komisyonun önceki toplantısında teklifin geneli üzerindeki görüşmeler tamamlanmış, basın kartı alabileceklerin tanımlandığı birinci maddesi kabul edilmişti. 

ÇGD: Gazetecilik hapsedilemez

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), hapis cezasını da getiren sosyal medya yasasına ilişkin olarak Twitter'dan şu açıklamaları yaptı: 

TBMM Adalet Komisyonu’nda medya ve sosyal medya alanlarına yönelik cezalandırma teklifi, görüşülüyor. AKP-MHP iktidarı, muğlak gerekçelerle yeni hapis cezası suçu yaratmaktan geri adım atmama eğiliminde. ÇGD olarak diyoruz ki suç yaratırsınız ama yine de #GazetecilikHapsedilemez

Bugün #TBMM Adalet Komisyonu'ndaki teklif, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçuna karşı #GazetecilikHapsedilemez diyoruz. Amaç dezenformasyona karşı mücadele edilmesi değil iktidarca hoşlanılmayan haberleri duyuran, yazan, paylaşan herkesi cezalandırmaktır!

TBMM Adalet Komisyonu’nda AKP-MHP oy çokluğuyla adım adım yasalaştırılması yasa teklifi bizler için yeni suç yaratıyor. 

TBMM Adalet Komisyonu’nda 2. madde kabul edildi. CB İletişim Başkanlığı'nın, basın kartını kontrol etmesi terziliğe soyunmak, gazeteciliğe kıyafet giydirmek amacı olduğu net. Biz “Fahrettin Altun’un gardolabına girmeyeceğiz”, “Fahrettin Altun’un mezurası gazeteciliği ölçemez”!

Teklif gerekçesi dezenformasyon suçsa "#Gezi'deki Deri Eldivenliler, Yarı Çıplaklar Görüntüsü Nerede?" diye soruyoruz. Amaç haberlerinden dolayı gazetecileri cezalandırmaktır. "Düşünüyorum Soruyorum Sorguluyorum, Kesin Hapisteyim!” 

TIKLAYIN - Sosyal medya kanunu internet medyasını da düzenleyecek

TIKLAYIN - AKP ve MHP'nin "dezenformasyon yasası" tamamlandı: Yalan haberde kasıt aranacak, hapis cezası verilebilecek


Videohaber: Özgür Zeren" />