Politika

Selvi: Akşener'in çıkışıyla birlikte İmamoğlu ve Yavaş yeniden denkleme girdi

29 Eylül 2022 08:20

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçen akşam HaberTürk'te Fatih Altaylı'ya yaptığı açıklamaları değerlendirdi. 

Akşener'in "İster Mansur Bey, ister Ekrem Bey aday gösterilecekse biz varız, itirazımız yok dedim. Aday olurlar, olmazlar, aslolan kazanmaktır" sözlerini hatırlatan Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"Akşener’in bu çıkışıyla birlikte masada kartlar yeniden dağıtıldı, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş yeniden denkleme girdi.

Peki Akşener’in bu çıkışı Kılıçdaroğlu’nun geri adım atmasına neden olur mu? Akşener’in açıklamaları CHP’de nasıl karşılandı?

1- Meral Akşener’in bir çıkış yapması bekleniyordu ama bu kadar erken beklenmiyordu.

2- Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığından geri adım atmıyor. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı CHP’nin kırmızı çizgisi oldu.

3- Akşener doğrudan mesajları 2 Ekim toplantısı nedeniyle 6’lı masaya verdi. O nedenle Kılıçdaroğlu, veto edilmemek için 2 Ekim’deki toplantıya cumhurbaşkanı adaylığı konusunu getirmeyecek.

4- Akşener’in yeniden denkleme sokmasına rağmen Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da Kılıçdaroğlu’na rağmen cumhurbaşkanı adayı olamaz. Olurlarsa CHP’de kalamazlar.

5- Cumhurbaşkanı adayının açıklanması konusunda acele edilmeyecek. Akşener ne zaman isterse o zaman açıklanacak.

Edindiğim izlenim Akşener’in çıkışından sonra cumhurbaşkanı adaylığı konusu soğumaya bırakılacak. Seçim kararı alındıktan sonra masaya gelecek." 

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Akşener: İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığına itirazımız olmaz demiştim ama aday olmalarını istemek başka, bu iki arkadaşın adaylığa dair tutumunun olması başka bir şey


Murat Sabuncu yazdı: Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusunu zora soktu, masada hasar tespit raporuna ihtiyaç var