Politika

Selçuk Özdağ'dan 'Savunma sanayi katkı payına' tepki: Millet aynı vatansever millet lakin yöneticiler aynı vatansever yöneticiler mi?

15 Ekim 2024 20:56

T24 Haber Merkezi

Saadet Partisi'nin vergi düzenlemelerine ilişkin verdiği grup önerisinde konuşan Grup Başkanı Selçuk Özdağ, "Meclis'e sunulan son vergi düzenlemesinde elde edilecek gelir savunma sanayine aktarılacak denilmesine rağmen insanlar buna kuşkuyla bakıyor. Ülke savunması söz konusu olduğunda canını hiçe sayan millet niye böyle düşünüyor? Millet aynı vatansever millet lakin yöneticiler aynı vatansever yöneticiler mi?" dedi.

Saadet Partisi'nin TBMM Genel Kurulu’nda 'yeni vergi düzenlemelerinin dar gelirli kesimlerde yarattığı etkilerin araştırılması' amacıyla verdiği grup önerisi reddedildi.

"Sizler bu milletin değil bir grup azınlığın iktidarısınız"

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ öneri ile ilgili şunları söyledi:

"Türkiye, iktidarın zamana göre değişen ama kendi çıkarları söz konusu olduğu zaman asla değiştirmediği uygulamaları nedeniyle tepeden tırnağa ciddi beka sorunları ile karşı karşıyadır. Bu millet savaş yıllarında bile yaşamadığı ölçüde ülkesi ve çocukları adına geleceğe dair umutsuzluk içindedir. Özellikle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte hemen hemen her alanda ciddi bir baka sorunuyla karşı karşıya olan bir ülke gündemimiz var. Sabah erken kalkanın darbe yaptığı üçüncü dünya ülkeleri gibi aklına estiğinde absürt vergiler getiren bir üçüncü dünya ülkesi konumuna sokulduk. Halkımız zaten içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara yenilerinin ilave edilmesiyle ciddi bir huzursuzluk yaşamaktadır. Kafasına estiği gibi vergi boca eden bir yönetim ne kadar despot ise hukuksuz bu vergilerin halkımızda yarattığı travma da bir o kadar umut kırıcıdır. Meclis'e sunulan son vergi düzenlemesinde elde edilecek gelir savunma sanayine aktarılacak denilmesine rağmen insanlar buna kuşkuyla bakıyor. Ülke savunması söz konusu olduğunda canını hiçe sayan millet niye böyle düşünüyor? Millet aynı vatansever millet lakin yöneticiler aynı vatansever yöneticiler mi? Bir yanda arpalığa dönüştürülen kamu kuruluşları, yandaşların affedilen vergileri ama sıradan vatandaşın iki kuruş için boğazının sıkılması halkımızın niye böyle düşündüğünün izahı değil midir? Kredi kartı kullanandan, saat takandan, ev alandan neredeyse nefes alandan vergi almak için çevirmediğiniz bir iş kalmadı. Sizler bu milletin değil bir grup azınlığın iktidarısınız"

"Hükümet her yanlışın faturasını yine vatandaşlara yüklemiştir"

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz şunları söyledi:

"Ülkede ekonomik şartlar ve insanlarımızın durumu gün geçtikçe daha kötüye gitmiş ve bozulmuştur. Asgari ücretin 17 bin, emekli maaşlarının 12 bin 500 lira olduğu, açlık sınırının 19 bin lira, yoksulluk sınırının da 62 bin liraya yükseldiği bir ülkede yaşıyoruz. Yaşanan hayat pahalılığı karşısında her şeyden önce cepten çıkan paranın satın alma gücü ortadan kalkmıştır. Vatandaşlar kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyemez, çiftçiler tarlasını ekemez hale gelmiş, esnafımız kepenk kapatmaya başlamıştır. Hiçbir sorumluluk kabul etmeyen hükümet, makam saltanatından vazgeçmek, harcamalarından tasarruf yapmak yerine yaptıkları her yanlışın faturasını yine vatandaşlara yüklemiştir. Vatandaşa yeni yeni vergiler getrilmiş, mevcut vergilerin de yükü arttırılmıştır"

"200'ün üzerinde vergi çeşidi var ben okumaktan yoruldum"

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer ise vergilerin yazdığı kağıtla çıktığı kürsüde şunları söyledi:

"Verginin altında insanlar inlerken ilave ek vergiler geliyor. Çiftçi yarınını göremiyor, çaresiz. Öbür taraftan sabah erken saatlerden gece yarılarına kadar işyerini açmış esnaf siftah yapmadan dükkan kapatıyor. Çarşıya pazara çıkamayan, bir alışveriş yapamayan emekli çaresiz. İşçi, memur aldığı maaşla ay sonunu getiremiyor. Yarından umudunu kesmiş gençlik çaresiz. Durum böyleyken hükümet vergi üstüne vergi getiriyor hem de adını değiştirip katkı payı diyor. Savunma sanayii fonuyla ilgili bu halk üzerine düşen her şeyi yapar. Emin olun öyle bir durumda bir lokma ekmeği bile olsa çıkartıp devletine verir. 200'ün üzerinde vergi çeşidi var ben okumaktan yoruldum" (ANKA)


Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Demokrasilerin yeni tehdidi seçilmiş liderlerin muhalefet liderlerini hapse atmaları

 

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - 19 yaşındaki üniversite öğrencisi, İtalya'da toplu cinsel saldırıya uğradı

TIKLAYIN - CHP'li Emir, Savunma Sanayi’ndeki maaş alan isimleri açıkladı: Bakan yardımcıları da var

TIKLAYIN - Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Yapay zekâdan hukuk devletine, ekonomi politikalarından siyasete, ne düşünüyor, hangi önerilerde bulunuyor?

TIKLAYIN - Dışişleri'nde aşka yer yok mu, yoksa kadının adı yok mu?

TIKLAYIN - AKP Gençlik Kolları Başkanı, konserde genç kadını darp etti

TIKLAYIN - Türkiye'nin en zengin kadın sanatçıları belli oldu: İlk sırada kim var?

TIKLAYIN - Müsavat Dervişoğlu'ndan, Abdullah Öcalan'a çağrı yapan Devlet Bahçeli'ye tepki: Gaflet ve dalalet

TIKLAYIN - Esra Erol’a ölüm tehdidi: Surlardan aşağı atılırsın!

TIKLAYIN - Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak: Zam geliyor, kritik tarihe dikkat!