Gündem

Sedat Ergin’den Hakkâri Belediye Başkanı’nın görevden alınmasına: İzaha muhtaç sorular, çelişkiler var

06 Haziran 2024 08:42

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, Hakkâri Belediye Başkanı’nın Mehmet Sıddık Akış’ın hakkında 10 yıldır süren dava gerekçe gösterilerek görevden alınmasını değerlendirdi. Akış’ın süren davasında karar çıkmadan görevden alınma kararının izaha muhtaç bir dizi soruya neden olduğunu söyleyen Ergin, “Burada bir çelişki yok mudur?” diye sordu.

Ergin’in yazısında konuya ilişkin açıklamaları özetle şöyle:

“Mahkeme kararı İçişleri Bakanlığı’nın tasarrufunun arkasından gelmiştir. Olayların bu akışına baktığımızda ister istemez izaha muhtaç bir dizi soru beliriyor. Bunlardan birincisi şudur: Öncelikle, Akış’ın tam on yıldır tutuksuz yargılandığı bir davadaki suçlamalar kendisinin belediye başkanlığına aday olmasına ve seçilmesine bir engel oluşturmamıştır. Ama aynı suçlamalar, seçildikten sonra görevden alınması için pekala bir gerekçe oluşturabilmiştir. Burada bir çelişki yok mudur?

“Kendisinin sonradan mahkûm olması 3 Haziran 2024 tarihi itibarıyla yapılan tasarrufla ilgili beliren bu çelişkiyi ortadan kaldırmıyor.

“Karşımıza çıkan görüntü, gelinen noktada kabul edelim ki dosyanın içeriğinin önüne geçmiştir. Ayrıca, mahkeme kararının henüz kesinleşmediğini, Akış açısından bir temyiz sürecinin de işleyeceğini unutmayalım.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - Hakkari’de kayyıma gerekçe olan davanın savcısı, Bakanlığın ‘FETÖ firarisi’ listesinden çıktı

TIKLAYIN - Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 24 saat avukat görüş yasağı, dosyaya kısıtlılık: "Soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilir"

TIKLAYIN - Hakkari’ye kayyım olarak atanan Vali Ali Çelik: Soylu’dan sonra Hakkari’ye atandı, 31 Mart’tan sonraki ilk kayyım oldu

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması tepki çekti: "Tamamen antidemokratik bir uygulama; bu yanlıştan bir an önce vazgeçin!"

TIKLAYIN - Özgür Özel'den kayyım tepkisi: Yaşananlar, Hakkari halkının iradesini yok saymaktır, kayyım anlayışının karşısındayız!

TIKLAYIN - Ahmet Türk'ten Özgür Özel'in kayyım açıklamasına: Demokrasi ve halk iradesine saygının önemi açısından değerlidir

TIKLAYIN - CHP'den Hakkari Belediyesi'ne kayyım kararına ilk tepki: Erdoğan'ın "normalleşme" söylemi, bakanlar eliyle baltalanıyor

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne polis baskını; Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltına alındı

TIKLAYIN - Bakanlık duyurdu, Hakkâri Belediyesi'ne kayyım atandı

TIKLAYIN - Hakkari yerel seçim sonuçları

TIKLAYIN - Kayyım bilançosu: Diyarbakır’da taşınmazlar 290 milyon TL'ye resmi kurumlara devredildi