Gündem

Sedat Ergin: Aynur Doğan’ın konserinin iptali önemli bir geriye gidişe işaret ediyor

28 Mayıs 2022 07:37

Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, AKP'li Derince Belediyesi'nin Aynur Doğan'ın konserini iptal etmesine ilişkin olarak, "Kürtçe müziğin Türkiye’de serbestçe icra edilmesinde AK Parti döneminde sağlanan gelişmeler hatırlandığında, Aynur Doğan’ın konserinin iptali önemli bir geriye gidişe işaret ediyor." dedi.

Melek Mosso, Niyazi Koyuncu gibi sanatçıların konserlerinin yasaklanmasına da yazısında yer veren Ergin, "Neresinden bakılırsa bakılsın, uluslararası alanda haklı bir şöhrete sahip bir ses olan Aynur Doğan’ın konserinin “Uygun değil” gibi bir gerekçe üzerinden iptali, Türkiye’ye yakışan bir görüntü değildir. Aynur Doğan, geçmişte Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bazı Avrupa başkentlerinde gerçekleştirdiği etkinliklerde sahneye çıkmış bir sanatçı. 2010 yılında da İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olması nedeniyle Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir konserde de sahne almıştı. Kürtçe müziğin Türkiye’de serbestçe icra edilmesinde AK Parti döneminde sağlanan gelişmeler hatırlandığında, Aynur Doğan’ın konserinin iptali önemli bir geriye gidişe işaret ediyor." ifadesini kullandı. 

Ne olmuştu?

İlk olarak AKP'li Derince Belediyesi, "yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığını" iddia ederek Aynur Doğan'ın konserini iptal ettiğini açıkladı.

Metin-Kemal Kahraman kardeşlerin 17 Mayıs'ta yapılması planlanan Muş konseri, Valilik tarafından bir gün öncesinde yasaklandığı bildirildi.

AKP'li belediyeler tarafından sanatçıların konserlerinin yasaklanmasına bu kez Niyazi Koyuncu da eklendi. Koyuncu'nun 25 Mayıs’ta  Pendik'te vereceği konser, AKP'li belediye tarafından iptal edildi.

Karadenizli sanatçı Apolas Lermi de Denizli konserinin Pamukkale Belediyesi, Bostancı konserinin organizasyon tarafından iptal edildiğini duyurdu.

Dün Isparta’da 3 Haziran’da düzenlenecek bir festivalde sahne alacak şarkıcı Melek Mosso’nun konseri iptal edildi.

Son olarak geçtiğimiz gün Mem Ararat’ın da konserinin iptal edildiği duyuruldu.

TIKLAYIN | Mem Ararat’ın konseri de iptal edildi

TIKLAYIN | Melek Mosso’nun da konseri iptal edildi

TIKLAYIN |  Niyazi Koyuncu'nun konseri AKP'li Pendik Belediyesi tarafından engellendi

TIKLAYIN | Kocaeli konseri iptal edilen Aynur Doğan Ankara'da sahne aldı: Biz bir arada durabiliyoruz, bir arada şarkı söyleyebiliyoruz