Gündem

Savcılıktan 4 kardeşin ölümüyle ilgili açıklama

Açıklamada kesin olmamakla beraber siyanür bulgusuna rastlandığı belirtildi

07 Kasım 2019 17:30

Fatih'te 4 kardeşin evlerinde ölü bulunması üzerine başlatılan soruşturmayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açıklama yapıldı. Açıklamada kesin olmamakla beraber siyanür bulgusuna rastlandığı ve "Dikkat siyanür var" notundaki yazının kimin el yazısının ürününün olabileceğine dair inceleme yapıldığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fahri Mutlu Tosun tarafından basın mensuplarına sözlü olarak yapılan açıklamada, ihbar üzerine olay yerine gidildiği, ikamete girildiği, evin salonunun kapısına 'Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin' yazılı not yapıştırılmış olduğu, tehlikeli durum olabileceğinden AFAD'a haber verildiği belirtildi. Olay yerinde bulunan bardak ve eşyaların incelemeye gönderildiğini de belirten savcı Tosun, "Henüz toksikolojik incelemeler tamamlanmamıştır. Kimyasal çalışmalar ise devam ediyor. Kesin olmamakla birlikte siyanür bulgusuna rastlanmıştır" ifadelerini kullandı. Salonda bulunan "Dikkat siyanür var" yazısının kimin el ürünü olduğuna dair incelemelerin, ölenlerin telefonlarının, yapmış olabilecekleri tüm yazışmaların da inceleneceğini ifade eden savcı Tosun, ölümlerinin peş peşe mi, aynı anda mı olabileceğinin de araştırıldığını kaydetti. Savcı Tosun, olayın bütün boyutlarıyla, çok yönlü olarak araştırıldığını ve başsavcılıkça ilerleyen günlerde de kamuoyunun bilgilendirileceğini bildirdi. Olay yerine giden ilk ekiplerin ise biri kadın biri erkek iki kardeşin yan yana sırt üstü yatar vaziyette bir odada, biri kadın diğer kardeşlerin ise ayrı odalarda yatar vaziyette bulunduklarını, bu kardeşlerden birinin, diğer kardeşlerinden farklı olarak yüz üstü yatar vaziyette olduğunu tespit ettikleri belirtildi. 

Arkadaşları talepte bulundu

Öte yandan ailenin yakın dostu olduğunu belirten Serpil Alkan'ın dışında Oya Yetişkin'in Mimar Sinan Üniversitesi'nden arkadaşlarının da cenazeleri almak için savcılığa talepte bulundukları öğrenildi.


TIKLAYIN - Kapısına "Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin” notu asılan evde 4 kardeşin cesedi bulundu

TIKLAYIN - Fatih'te 4 kardeşin ölü bulunduğu evin elektriğini kesen BEDAŞ'tan açıklama

TIKLAYIN - Fatih'te intihar eden dört kardeşin aile dostu: Yeşil kart çıkartsınlar diye çok söyledim ama kabul etmediler; onurlu insanlardı

TIKLAYIN  - Fatih'te siyanür ile intihar eden dört kardeş: Bakkaldaki veresiye defterinde 2.260 lira borç

TIKLAYIN - Özgür Özel, Fatih'te intihar ettiği belirtilen dört kardeşi TBMM gündemine taşıdı: İktidarda olup, yoksulluğa kulak tıkanmasına şahitlik etmekten insan utanır

TIKLAYIN - Fatih'te dört kardeşin ölümünde yeni gelişme: Bir kardeş, diğerlerinden geç ölmüş

TIKLAYIN - Fatih'te ölü bulunan dört kardeşin cenazesi Adli Tıp Kurumu morgunda bekletiliyor

TIKLAYIN - Fatih'te ölü bulunan dört kardeşin arkadaşı: Cenazeleri almak istiyoruz