Haberler

Özgür Özel, Fatih'te intihar ettiği belirtilen dört kardeşi TBMM gündemine taşıdı: İktidarda olup, yoksulluğa kulak tıkanmasına şahitlik etmekten insan utanır

07 Kasım 2019 00:24

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Fatih'te yoksulluk nedeniyle intihar ettiği belirtilen dört kardeşi TBMM gündemine taşıdı. İktidarın politikalarını eleştiren Özel, "Dört tane kardeş, açlıktan yoksulluktan, icra altındaki maaşlarını alamamaktan intihar ediyor. Bu intiharlar ülkede gündemi sarsmıyor. Bakanın gündeminde yok. Cumhurbaşkanı’nın gündeminde yok. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gündeminde yok. Bu ülkede yaşmaktan, bu ülkede siyaset yapmaktan, halen daha iktidarda olup yoksulluğa kulak tıkamış halde bulunulmasına şahitlik etmekten insan utanır" dedi. Özel'in konuya ilişkin konuşması şöyle:

"İstanbul Fatih’te dört kişi toplu intihar etti. Sırf bu kadarı tüm dünyada hayatı durdurur. Ama bu dördü kardeş. Bu dört kardeş 48 ile 60 yaş arasınlar. Biri müzik öğretmeni, birisi kurye ikisi işsiz. İki aydır, birlikte yaşadıkları evin elektriğini ödeyemiyorlar. Ölümlerinden iki saat sonra BEDAŞ denen kurup cenaze evinde elektrikleri kesiyor. O kadar garibanlar ki, ölümleri dünyanın herhangi bir yerinde ülkeyi sarsacakken, bizi kedi yavrusu gibi gidip gömerler diye kimsenin haberi olmaz diye, kapıya “İçerde siyanür var, polise haber verin” yazmışlar ki, hiç olmazsa ölümlerinden birileri haberdar olsun.

2019 Türkiyesi, Ey Adalet ve Kalkınma Partisi, ey TBMM dört kardeş toplu intihar ediyor. Gerekçeleri; yoksulluk, geçinememek, açlık, işsizlik… Üzerine yemin ettiğimiz anayasa, bu devletin sosyal bir hukuk devleti olduğunu yazıyor. Zenginler daha zengin oluyor. Yandaşlar daha yandaş oluyor. İhalenin kime verileceğine ülkeyi yöneten tek adam karar veriyor. Helikopterle İstanbul’un üstünde gezip kupon arsayı zenginlere üçleştiriyor, beşleştiriyor dağıtıyor. Ama dört tane kardeş, açlıktan yoksulluktan, icra altındaki maaşlarını alamamaktan intihar ediyor. Bu intiharlar ülkede gündemi sarsmıyor. Bakanın gündeminde yok. Cumhurbaşkanı’nın gündeminde yok. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gündeminde yok. Bu ülkede yaşmaktan, bu ülkede siyaset yapmaktan, halen daha iktidarda olup yoksulluğa kulak tıkanmış halde bulunulmasına şahitlik etmekten insan utanır haldedir."