Gündem

Savcı, "Kadir gecesinde rakılı fotoğraf" paylaşan eski Pegasus çalışanı için tutuklama istemiş!

Mahkeme, tutuklama tedbirini ölçülü bulmayarak talebi reddetti

10 Mayıs 2022 12:03

Kadir gecesi, kişisel sosyal medya hesabından ‘Kadir gecesi özel, Rabbim kabul etsin’ notuyla içki masası fotoğrafı paylaştığı için işinden olan ve hakkında soruşturma başlatılan Pegasus çalışanı O.T. ifade vermeye gittiği savcılık tarafından tutuklamaya sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan O.T. ifadesinde, “İşimi kaybettim. Halen korkuyorum ve tanımadığım telefonlara cevap veremiyorum” dedi.

Kişisel sosyal medya hesabından “Kadir Gecesi özel” ifadesiyle diğer çalışma arkadaşlarıyla birlikte rakı masasında çekildikleri fotoğrafı paylaşmasının ardından işten çıkarılan Pegasus Havayolları çalışanı  dün güvenlik şubeye giderek ifade verdi. 

Diken'den Tuğba Özer'in haberine göre; O.T. ifadesinde, “Amacım İslam dinini ve inananları rencide etmek, galeyana getirmek ve hakaret asla olamaz. Alkollü olmamın etkisiyle bu notu paylaştığımı düşünüyorum. Böyle bir konuyla gündeme geldiğim için çok üzgün ve pişmanım. İşimi kaybettim. Halen korkmaktayım ve tanımadığım telefonlara cevap veremiyorum. Kapalı hesabımdan paylaşımı dışarı sızdıran arkadaşım kimse beni toplumun önüne attı" dedi. 

Emniyet ifadesinin ardından savcılıkta da ifadesi alınan Pegasus çalışanı, ifadeye kendisi gitmiş olmasına rağmen savcı tarafından tutuklanması talebiyle İstanbul 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkeme, tutuklama tedbirini ölçülü bulmayarak talebi reddederken, adli kontrol kararı verdi. O.T. dört ay boyunca haftanın üç günü karakola giderek imza verecek.

TIKLAYIN - İşten çıkarılan Pegasus çalışanın avukatı: Pegasus’tan “Ya istifa et ya biz seni işten çıkartacağız” diye aradılar!

TIKLAYIN - Pegasus'tan "Kadir gecesinde rakılı fotoğraf" açıklaması: Gereken yapılacak


AKP aday adayı Gezi davası hâkiminin eşinin 'FETÖ şüphelisi' olduğunu yazmıştı; İsmail Saymaz hakkında terör soruşturması başlatıldı!

İsrail'den kalkışa hazırlanan AnadoluJet uçuşu yolcuların kaza fotoğrafları alması üzerine iptal edildi

Kılıçdaroğlu: Emperyal güçlerin Orta Doğu'daki maşası Recep Tayyip Erdoğan'dır

Mithat Sancar'dan sığınmacı tepkisi: "Öteki" düşmanlığını körükleyen sadece iktidar değil, diğer muhalefet partileri de aynı!

TL'de değer kaybı sürüyor; dolar 15,25 lirayı aştı

MÜSİAD Başkanı Asmalı: Türkiye'de çalışmak isteyene iş var, iş beğenmeme gibi bir sorun var

Savcı, "Kadir gecesinde rakılı fotoğraf" paylaşan eski Pegasus çalışanı için tutuklama istemiş!

Şampiyonlar Ligi'nde tarihi format değişikliği: Takım sayısı arttı, lig usulü geldi

ArtıBir Araştırma: Halkın yüzde 37'si Erdoğan'a oy veriyor, yüzde 14 kararsız!
" />