Politika

Sağlık Bakanı Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rahatsızlığını açıkladı: Etkisi azaldı

27 Nisan 2023 14:49

T24 Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen akşam katıldığı canlı yayında rahatsızlanan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın, "enfeksiyöz gastroenterit" geçirdiğini, etkisinin azaldığını söyledi. Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın zamanda programlarına geri döneceğini belirtti.

Koca, Konya’da sağlık tesislerinin açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumu hakkında son bilgileri paylaştı. 

Koca, şu açıklamayı yaptı:

"Cumhurbaşkanımızın sağlık durumunu yakından takip ettiğinizi biliyorum. Bu sabah kendileri ile birlikteydim, hepinize selamları var hepinize. Sağlık durumu gayet iyi. Geçirmiş olduğu enfeksiyöz gastroenteritin etkisi azalmış durumda. En yakın zamanda programlarına devam edecekler. Kendisine geçmiş olsun dileklerini ileten, kendisine duacı olan, selam gönderen tüm hemşehrilerimize teşekkürlerini iletti. "

Gastroenterit veya mide-bağırsak iltihabı, mide ve ince bağırsağı içeren mide bağırsak kanalının iltihabı ile karakterize olan ve ishal, kusma , karın ağrısı ile krampa sebep olan bir tıbbi durum olarak tanımlanıyor. 
 

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Nisan akşamı Ülke TV'de katıldığı programda davetli gazetecilerin sorularını yanıtlarken rahatsızlanmıştı. Yayın kesilirken duyulan, "eyvah eyvah" sözleri, Erdoğan'ın sağlık durumu konusunda endişe yaratırken, verilen aradan sonra yayın kapatılmıştı. Kampanya çalışmaları sırasında "midesini üşüttüğünü" belirten Erdoğan, "Sizlerden ve izleyicilerimizden helallik diliyorum" demişti.

Erdoğan, geçirdiği rahatsızlıktan bir gün sonra (26 Nisan) yaptığı açıklamada, programını iptal ettiğini ve doktorlarının tavsiyesi üzerine evde dinleneceğini duyurmuştu.

TIKLAYIN | Erdoğan, canlı yayında rahatsızlandı, yayın kesilirken duyulan, "eyvah eyvah" sesi heyecan yarattı!

TIKLAYIN | Canlı yayında rahatsızlanan Erdoğan'a siyasilerden 'geçmiş olsun' mesajları

TIKLAYIN | Canlı yayında rahatsızlanan Erdoğan, programını iptal etti