Kültür-Sanat

48 oyuncunun sözleşmesi feshedilmişti; "Antalya Şehir Tiyatroları 4 ayda yalnızca 10 defa perde açacak"

AŞT, 26 Ocak'ta perdelerini açacak

28 Aralık 2019 12:44

Sabah yazarı Tuba Kalçık, dün yayımladığı yazısında geçen ay 48 tiyatrocunun sözleşmesini fesheden ve sezon açılışını 26 Ocak tarihinde 'İstibdat Kumpanyası' isimli oyun ile yapacak olan Antalya Şehir Tiyatroları (AŞT) hakkında yazdı. Yetişkinler için hazırlanan bir oyunla perdesini açan AŞT'nin ocak, şubat, mart ve nisan aylarında sadece 10 defa perde açacağını söyleyen yazar Kalçık, "Hani Muhittin Böcek üstüne basa basa 'Tiyatroyu tiyatroculara emanet ettik' demişti ya, merak ediyorum bu programı görünce de aynı şeyi söyleyebilecek mi?" dedi. 

TIKLAYIN - Antalya Şehir Tiyatroları’nda 48 tiyatrocunun sözleşmesi feshedildi

TIKLAYIN - Antalya Şehir Tiyatrosu 'İstibdat Kumpanyası' oyunu ile 26 Ocak'ta sezonu açıyor

Sabah yazarı Kalçık "Böcek bakalım buna nasıl cevap verecek!" başlıklı yazısında şunları kaydetti: 

"Oyun Ocak ayının son haftası sahnelenecekmiş, o da yetişirse. Sadece bu da değil beni şaşırtan. Koskoca bir sezonda yani Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında sadece 10 defa perde açacak tiyatro. Ne hazin değil mi? Hani Muhittin Böcek üstüne basa basa 'Tiyatroyu tiyatroculara emanet ettik' demişti ya, merak ediyorum bu programı görünce de aynı şeyi söyleyebilecek mi? Böcek'in beğenmeyip feshettiği yönetim döneminde tam 26 farklı oyun sahneleniyordu tiyatroda. Yani şimdiki gibi bir oyun değil. Çocuk, yetişkin ve kukla olmak üzere üç ayrı kategoride de oyunlar vardı eski dönemde. Aslında Böcek eski yönetimi görevden alırken, çocuk ve kukla tiyatrosunun da sonunu getirdi. Her ay en az 24 kez perde açarken, şimdi ortalamaya vurursanız ayda üç defa perde açabilir hale geldi Antalya Şehir Tiyatrosu. Bu arada çocuklar için de hâlâ bir oyun sahneleyebilmiş değiller. Hadi hukukî açıdan sorunlu biçimde Mehmet Özgür yönetimini ve 48 oyuncunun iş akdi feshedildi. Peki yerine ne koyuldu? 26 farklı oyun sahnelenirken şimdi sadece bir oyun ile çıkabiliyor koskoca tiyatro izleyici karşısına. Bunu nasıl izah edecek Böcek çok merak ediyorum.

"Mehmet Özgür dönemini eleştirirken şöyle demişti Böcek: 'Son üç yılda 7 milyon liraya yakın bütçesi olmasına rağmen yeni bir yetişkin oyunu ortaya koyamadığını, sadece iki yeni çocuk oyunu sahneleyerek verimli bir çalışma sergileyemediklerini gördük.' Muhittin Böcek ya bilerek doğruyu söylemiyor ya da yakın çalışma arkadaşları tarafından doğru bilgilendirilmiyor."