Gündem

Sabah gazetesi yazarı: Bot kazası geçiren Vuslat Doğan Sabancı, ABD'de üç ameliyat geçirdi

30 Ekim 2023 10:16

Sabah gazetesi yazarı Bülent Cankurt, denizde zodyak bot kazası geçiren Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile Doğan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın iş insanı kızı Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri yazdı. Estetik operasyon için ABD'ye giden Vuslat Doğan Sabancı'nın ardı ardına üç ameliyat geçirdiği belirtildi. 

Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı ile çocuklarının bulunduğu bot 24 Ağustos'ta Yunanistan'da kayalıklara çarpmış kaza sonrası Sabancı çifti ağır yaralanmıştı. Tedavisinin ardından taburcu olan Ali Sabancı'nın eşi Vuslat Doğan Sabancı, son olarak eski görünümüne kavuşabilmek için New York'a gitmişti.

Sabah gazetesi yazarı Bülent Cankurt, "New York’ta üç ameliyat birden oldu" başlıklı yazısında Vuslat Doğan Sabancı'nın tedavi sürecine ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: 

"Eşi Ali Sabancı ile Yunanistan'da geçirdikleri bot kazasında yüzünden ağır şekilde yaralanan Vuslat Doğan Sabancı'nın, eski görünümüne kavuşabilmek için New York'a gideceğini yazmıştım. Vuslat Hanım, geçen hafta New York'a gitti. Kazadan birkaç ay önce estetik yaptırdığı doktora kendini emanet eden Vuslat Hanım'ın yüzüne, ilk etapta, ardı ardına üç ameliyat yapıldığını öğrendim. Yaralarının iyileşmesinden sonra ve bu ameliyatların sonucuna göre Vuslat Hanım tekrar bıçak altına yatacakmış. Dolayısıyla Vuslat Hanım'ın Türkiye'ye ne zaman döneceği henüz belli değil.

Bu arada, bu zorlu süreçte, Vuslat Hanım'ın yanında annesi Sema Doğan varmış. İlk günden beri kızının başından ayrılmayan Sema Hanım, New York'ta da en büyük destekçisiymiş. Yüzünün görüntüsü yüzünden aynalara küsen Vuslat Doğan Sabancı, umarım bu ameliyatlarla eski sağlığına kavuşur ve İstanbul'a mutlu bir şekilde döner."

Ne olmuştu? 

Pegasus Havayolları'nı da bünyesinde barındıran Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı, iş insanı Ali Sabancı ve Doğan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın iş insanı kızı Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'ın Leros Adası'nda denizde kaza geçirmişti. Botlarıyla kayalıklara çarpan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı yaralanmıştı. Yunan Sahil Güvenliği, kazayla ilgili soruşturma yürütüldüğünü duyurmuştu. Kazanın ardından yüzer ambulansla Bodrum'a götürülerek ameliyat edilen dalağı alınan Ali Sabancı, ambulans uçakla İstanbul'a nakledilerek, Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde tedaviye alınmıştı. Vuslat Doğan Sabancı da Ali Sabancı'nın ardından İstanbul'da Amerikan Hastanesi'ne getirilmişti. 

Doğan Holding ve Esas Holding, 4 Eylül'de yaptıkları açıklamada geçirdikleri deniz kazası sonrası Vuslat Doğan Sabancı'nın tedavisinin evinde, yoğun bakım süreci tamamlanan Ali Sabancı’nın tedavisinin ise normal odada devam ettiğini bildirmişti.

TIKLAYIN - Esas Holding'ten Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı hakkında açıklama: Sağlık durumları iyiye gidiyor

TIKLAYIN - Yakınları ve tanıklar, Vuslat Doğan Sabancı ile Ali Sabancı'nın geçirdiği büyük deniz kazasını anlattı

TIKLAYIN - Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'daki büyük deniz kazasında yaralandı!

TIKLAYIN - Ertuğrul Özkök: Vuslat ve Ali Sabancı’yı getiren deniz ambulansı başka kimleri kurtardı?

TIKLAYIN | Yunan basını, Ali ve Vuslat Sabancı’nın denizde yaptığı kazanın fotoğraflarını paylaştı

TIKLAYIN | Denizde kaza geçiren ve tedavileri süren Sabancı çiftine ziyaretler sürüyor