Gündem

Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'daki büyük deniz kazasında yaralandı!

T24'ün aldığı bilgiye göre ambulans uçakla İstanbul'a getirilen Ali Sabancı, aort damarına stent takılmasının ardından 'çoklu travma' ameliyatına alındı. Yüz travması gözlenen Vuslat Doğan Sabancı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi

25 Ağustos 2023 10:50

Güncelleme: 26 Ağustos 2023 10:22

T24 Haber Merkezi

Pegasus Havayolları'nı da bünyesinde barındıran Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı, iş insanı Ali Sabancı ve eşi, Doğan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın iş insanı kızı Vuslat Doğan Sabancı, dün Yunanistan'ın Leros Adası'nda denizde kaza geçirdi. Botlarıyla kayalıklara çarpan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı yaralandı. Yunan Sahil Güvenliği, Sabancı çiftinin kazasıyla ilgili soruşturma yürütüldüğünü duyurdu. Kazanın ardından Leros'ta ameliyat edilen ve dalağı alınan Ali Sabancı, önce yüzer ambulansla Bodrum'a, daha sonra ambulans uçakla İstanbul'a nakledilerek, Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Vuslat Doğan Sabancı da Ali Sabancı'nın ardından İstanbul'da Amerikan Hastanesi'ne getirildi. Ali Sabancı, aort damarına stent takılmasının ardından "çoklu/multi travma" için ameliyata alındı.

Yatlarıyla Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında tatilde olan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, akşam yemeği için botla restorana giderken kayalıklara çarptı. Yaralanan çifti, yakınlarından geçen teknedekiler fark etti. Teknedekilerin kurtardığı Sabancı çifti, adadaki hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından çift, Bodrum'a nakledildi. Haberi ilk olarak, Patronlar Dünyası sitesi duyurdu.

Deniz kazasında yaralanan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın Bodrum'a getirilme görüntüleri ortaya çıktı

T24'ün aldığı bilgilere göre; botu kullanan Ali Sabancı, Bodrum Amerikan Hastanesi hekimlerinin de katıldığı süreçte Leros'ta ameliyat edildi ve dalağı alındı. İlk müdahalede Ali Sabancı'da aort damarı zedelenmesi (aort diseksiyonu) gözlendi. Ali Sabancı yoğun bakıma alınıp entübe edildi. Ali Sabancı bugün hava yolu ile İstanbul'a getirildi, Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Alınan bilgiye göre, burada acil tıbbi müdahalede bulunulan Ali Sabancı'ya "aort stendi" takıldı. Aort damarına stent takılmasının ardından "çoklu/multi travma" için ameliyata alınan Ali Sabancı'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Vuslat Doğan Sabancı'nın hayati tehlikesi yok

Kayalıklara çarpmadan sonra Ali Sabancı'nın botta sıkıştığı, Vuslat Doğan Sabancı'nın da başını botun önündeki cam bölmeye çarptığı kaydedildi.

Aile kaynakları, tıbbi müdahalenin sürdüğünü, Vuslat Doğan Sabancı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığını söylediler. Vuslat Doğan Sabancı'nın İstanbul Amerikan Hastanesi'nde yapılan ilk muayenelerde, yüz travması nedeniyle operasyona alınmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

T24'e bilgi veren kaynaklar; hem Ali Sabancı'da hem de Vuslat Doğan Sabancı'da "kafa / beyin travması" gözlenmediğini, ancak her ikisi için de operasyonların süreceğini söylediler.

Botta Sabancı çiftinin çocuklarının da bulunduğu, ancak durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Yunanistan Sahil Güvenlikleri: Soruşturma başlatıldı 

Yunanistan Sahil Güvenlik yetkilileri kaza ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Leros ve Lipsi Liman başkanlıkları dün akşam Birleşik Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından, güneydeki bölgede, içinde altı yabancının (4 Türk vatandaşı, 1 Güney Afrika vatandaşı ve 1 İngiltere vatandaşı) bulunduğu Malta bandıralı E/P-T/R yüksek hızlı deniz taşıtının bir kayayla çarpışması ve bunun sonucunda iki kişinin ağır, bir kişinin de hafif yaralanmasıyla sonuçlanan bir olay hakkında bilgilendirildi. İki devriye teknesi kaza bölgesine intikal etti ve yaralılara yardımcı oldu. Yaralılar Leros Hastanesi’ne götürüldü ve tedavi altına alındı. Hastaneye götürülen kişilerden dördü tıbbi tedavilerinin ardından aynı gün taburcu edilirken, Türk vatandaşı olan bir erkek ve bir kadın Türk bandıralı özel bir yüzer ambulansla Türkiye'ye nakledildi. Leros Liman Başkanlığı tarafından bir ön soruşturma yürütülürken, Malta bandıralı E/G-T/R deniz taşıtı Leros Valiliği'ne devredildi" 

Bakan Koca'dan açıklama: Ağır deniz kazası

Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada, "İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sn. Ali Sabancı, eşi Sn. Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul'a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul'a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı

Esas Holding'den açıklama

Esas Holding'den yapılan açıklamada da çiftin 24 Ağustos'ta kaza geçirdiği belirtilerek, tedavilerinin devam ettiğini ve sağlık durumlarının takip edildiğini bildirdi. 

Pegasus'tan açıklama

Esas Holding'in bünyesinde bulunan Pegasus'tan kazayla ilgili yapılan açıklamada, sağlık durumlarının takip edildiği, gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verileceği aktarıldı. Daha sonra yapılan açıklamada ise çiftin sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi. 

Akşener'den "geçmiş olsun" telefonu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, denizde kaza geçiren Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın ailelerini telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ifade etti.

İYİ Parti'den yapılan açıklamaya göre, Akşener, deniz kazasında yaralanan Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumları hakkında bilgi almak için Sabancı ve Doğan ailelerini telefonla arayarak, ailelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Aydın Doğan Vakfı'ndan açıklama

Aydın Doğan Vakfı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'nın, Yunanistan'dan dönerken geçirdiği bot kazasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Sabancı çiftinin tedavilerinin devam ettiği aktarılan açıklamada, "Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Ali Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir" denildi.

TIKLAYIN - Yakınları ve tanıklar, Vuslat Doğan Sabancı ile Ali Sabancı'nın geçirdiği büyük deniz kazasını anlattı

Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı'nın yakınları ve kazadan sonra ilk müdahaleyi yapan tanıklar ise kazanın nasıl gerçekleştiğini anlattı.  

Oksijen'de yer alan habere göre, yakınlar ve tanıklar kazanın nasıl gerçekleştiğini şöyle anlattı: 

Sabancı çifti, oğulları Emre ve Kaan ile birlikte sürat botuyla Lipsi Adası kıyısına doğu yol alıyorlardı. Bir restoranda rezervasyonları vardı. Yanlarında kaptanları da bulunuyordu ama botu Ali Sabancı kullanıyordu. Çocuklar ve Kaptan botun arkasında oturuyordu. Kayalıkları ilk fark eden kaptan oldu.

Önce çocukları denize attı sonra kendi atladı. (Bu bilgi daha sonra doğrulanmadı/T24) Saniyeler sonra bot kayalıklara çarpıp ters döndü.
Vuslat Doğan ve Ali Sabancı botun altında, suyun içinde kalmışlardı. Çocuklar annelerini, Kaptan ise Ali Sabancı'yı su üstüne çıkarttı. Kaptan yaralı olan Vuslat Doğan ve Ali Sabancı’nın kendilerinde olmadığını gördü. Hemen nabızlarını kontrol etti, hayatta olduklarını anladı.

O sırada ABC Holding'in sahibi Adanalı iş insanı Mehmet Başer’in de teknesi yakınlardaydı. Başer ve mürettebatı da kazazedelere yardımcı oldu. Yunanistan Sahil Güvenlik güçlerinden yardım istendi. Çift denizden çıkartılarak, hızlı bir tekneyle Leros Adasına götürüldü.