Dünya

Yunan basını, Ali ve Vuslat Sabancı’nın denizde yaptığı kazanın fotoğraflarını paylaştı

25 Ağustos 2023 14:17

T24 Dış Haberler

Yunanistan basını, Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı, iş insanı Ali Sabancı ve eşi, Doğan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın iş insanı kızı Vuslat Doğan Sabancı'nın dün Yunanistan'ın Leros Adası'nda denizde geçirdiği kazanın görüntülerini paylaştı.

Leros Report'ta yer alan görüntülerde, Sabancı çiftinin kullandığı botun ciddi hasara uğradığı görülüyor. 

Haberde Leros, Patmos ve Leipsos sahil güvenliğinin yaralıları kurtarmak için seferber olduğu, gönüllülerin de tekneleriyle destek verdiği ifade edildi.

Yatlarıyla Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında tatilde olan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, akşam yemeği için yüksek sürat yapabilen botla restorana giderken dün kayalıklara çarptı. Yaralanan çifti, yakınlarından geçen teknedekiler fark etti. Teknedekilerin kurtardığı Sabancı çifti, adadaki hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından çift, Bodrum'a getirildi. 

T24'ün aldığı bilgilere göre; botu kullanan Ali Sabancı'nın Bodrum'da yapılan ilk ameliyatta dalağı alındı. İlk müdahalede Ali Sabancı'da aort damarı zedelenmesi gözlendi. Ali Sabancı, yoğun bakıma alınıp entübe edildi. 

Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı'ya kazadan kaynaklı "yüz travmaları" için de Bodrum'da ilk müdahalenin yapıldığı öğrenildi.