Gündem

Saadet Partili Kaya'dan "Allah'ın gazabı" tepkisi: Kavga mertçe olur, o söz TBMM için utançtır

16 Aralık 2023 20:34

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde; önceki gün vefat eden Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in bayılmasının ardından "AK Parti sıralarından" diye tutanaklara yansıyan "Allah'ın gazabı böyle olur" sözlerine tepki göstererek "Mücadele de kavga da mertçe olur ama tutanaklara yansıyan bir söz var, o söz TBMM için bir utançtır. Bu sözün 60 milletvekili olarak takipçisi olmamız lazım. Hatip bayıldıktan sonra, tutanakta geçtiği için söylüyorum yoksa parti veya milletvekiliyle ilgilenmiyorum, Adalet ve Kalkınma Partisi sıralarından 'Allah'ın gazabı böyle olur' diye biz söz tutanaklara geçiyor. Bu ahlaksızca, utanmazca sözün sahibini ortaya çıkarmanın hem TBMM Başkanlık Divanı'nın vazifesi olduğunu düşünüyorum hem de 264 milletvekilli AKP'nin vazifesi olduğunu düşünüyorum. O söz TBMM sıralarından diye tutanaklara geçmedi AKP sıralarından diye geçti. Bu isim gizlenmeye devam ederse, açıklanmazsa Saadet Partisi ve kamuoyu olarak biz bu sözün sahibinin 264 AK Partili milletvekili olduğunu kabul etmek zorunda kalacağız" dedi. 

TBMM Genel Kurulu’nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının görüşmeleri devam ediyor. Genel Kurul'da bugün Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor. Sağlık Bakanlığı bütçesi üzerine Saadet Partisi Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Bülent Kaya konuştu. Sözlerine bu hafta içerisinde Genel Kurul'da fenalaşarak yaşamını yitiren Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatı ve parti gruplarının düşmemesi için CHP'den Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın Saadet Partisi'ne geçmesine değinerek şunları söyledi:

"Demokratik dayanışmayı somut bir hale getirerek Saadet Partisi'nin milletvekili sayısını İçtüzüğün aradığı sayıya ulaştırmak için demokratik bir duruş ortaya koyan, bütçe görüşmelerinde Saadet Partisi'nin sesinin kesilmemesi için fedakarlıkta bulunan CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel'in şahsında CHP'ye ve çalışma arkadaşlarına saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.

TIKLAYIN - Hasan Bitmez'in vefatı TBMM çatısı altında ölümle sonuçlanan dördüncü vaka

TIKLAYIN - Meclis kürsüsünde kalp krizi geçiren Saadet Partili Hasan Bitmez, doğum gününde son yolculuğuna uğurlandı

TIKLAYIN - Meclis kürsüsünde fenalaşan Saadet Partili Hasan Bitmez vefat etti

"AKP'liler sıralara vurarak protesto etmek gibi bir çirkin davranışta bulundular"

Hasan Bitmez, siyasi yaşamında siyaseti sürekli veriye ve bilgiye dayalı olarak yapmıştır. Mümkün olduğu kadar hakikatten ayrılmadan düşüncelerini ifade etme gayretinde olmuştur. O gün bu kürsüde de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin dış politikadaki zig zaglarını çizerken de belgeleriyle ortaya koyarak burada efsane konuşma yaptı. Biz Adalet ve Kalkınma Partisi'nden beklerdik ki bu kürsüye çıkarak Hasan Bitmez'in varsa yanlışlarını düzeltmelerini beklerken maalesef hatibimizin sözünü kesmek için bir milletvekiline yakışmayacak tarzda sıralara vurarak protesto etmek gibi bir çirkin davranışta bulundular.

"Mücadele de kavga da mertçe olur"

Mücadele de kavga da mertçe olur ama tutanaklara yansıyan bir söz var, o söz TBMM için bir utançtır. Bu sözün 60 milletvekili olarak takipçisi olmamız lazım. Hatip bayıldıktan sonra, tutanakta geçtiği için söylüyorum yoksa parti veya milletvekiliyle ilgilenmiyorum, Adalet ve Kalkınma Partisi sıralarından 'Allah'ın gazabı böyle olur' diye biz söz tutanaklara geçiyor. Bu ahlaksızca, utanmazca sözün sahibini ortaya çıkarmanın hem TBMM Başkanlık Divanı'nın vazifesi olduğunu düşünüyorum hem de 264 milletvekilli AKP'nin vazifesi olduğunu düşünüyorum. O söz TBMM sıralarından diye tutanaklara geçmedi AKP sıralarından diye geçti. Bu isim gizlenmeye devam ederse, açıklanmazsa Saadet Partisi ve kamuoyu olarak biz bu sözün sahibinin 264 AK Partili milletvekili olduğunu kabul etmek zorunda kalacağız."

"Kimse mangal partisi doğru değil diyemedi mi?"

Kaya, Genel Kurul'da bütçe görüşmeleri sürerken Meclis'tekilere ciğer ikramında bulunan AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman'a tepki göstererek şunları söyledi: 

"Burada vekilimiz yoğun bakımdayken Meclis'te bir mangal partisi düzenlendi. Bizim gelenek ve göreneklerimizde bir evde matem ve yas varsa aile büyükleri çocuklarını tembihler sakın ola ki televizyonu açmayın, sesi komşuya gider ayıp olur, derdi. Kasıtlı olduğunu düşünmüyorum o davranışın ama hiçbir vicdanlı kişi çıkıp da Sayın vekilim sizin böyle bir programınız vardı ama bizim bir arkadaşımız daha dün burada kalp krizi geçirerek yere düştü bizim bu mangal partisini yapmamız doğru değil diyemedi mi diye üzüntülerimi sizlerle paylaşmak istiyorum."

TIKLAYIN - Meclis ciğer koktu

TIKLAYIN - Murat Sabuncu'nun yazısı: Meclis’te mangal yapan iktidar vekillerine bakarken aklıma gelen: Gülmek, bir halk gülüyorsa gülmektir

TIKLAYIN - Meclis’te mangalda ciğer yaptıran AKP’li Ataman’dan açıklama geldi: Mahmut ağanın kızıyım