Politika

Meclis ciğer koktu

13 Aralık 2023 15:23

Namık Durukan

TBMM Genel Kurulu'nda 2024 yılı bütçe görüşmeleri 3. gününde devam ederken milletvekilleri gelenek haline gelen yurdun dört bir yanındaki lezzetleri Meclis’e taşımaya bu dönem de devam etti.

Bütçe görüşmeleri sürerken Meclis lokantasından taşan ciğer kokusu tüm Meclisi sardı. AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepoğlu, Diyarbakır’dan özel olarak yaptırdığı seyyar ocağı TBMM Üyeler lokantası bahçesine kurdu.

Diyarbakır’dan özel olarak Ankara’ya gelen ustaların pişirdiği ciğerlerin dumanı ve kokusu bütün Meclis’i sardı. Zaman zaman ocağın başına geçerek kendisi de ciğer pişiren Kepoğlu, servis de yaptı. Ciğer yemek için Meclis lokantasını dolduran misafirlere yüzlerce kilo ciğer ikram edildi.

"Meclis Diyarbakır kokuyor"

Ciğerin hangi şehire ait olduğuna yönelik tartışmalara son noktanın konulduğunu ve Diyarbakır’a ait olduğunun tescillendiğini belirten Kepoğlu, "İkram için niçin ciğeri seçtiniz" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Ciğerin Diyarbakır’a ait olduğu tescil edildi. Ciğer Diyarbakır’a aittir. Bütçenin üçüncü günü nedeniyle Diyarbakır’ı tanıtma amacıyla ciğeri, kadayıfı ve meftunesini milletvekillerine tattırmak istedik. Ciğerler ve ustalar Diyarbakır’dan geldi. Şu anda Meclis Diyarbakır kokuyor."