Paris 2024

Paris Olimpiyatları'nda Seine Nehri'ndeki yüzme antrenmanı beşinci kez kirlilik nedeniyle iptal edildi

Seine Nehri, Olimpiyat Oyunları öncesinde de birçok kez kirlilik tartışmalarıyla gündeme gelirken, suyun temizlenmesi için 2015'ten bu yana 1,4 milyar euro harcandı

06 Ağustos 2024 12:46

Fransa'nın başkenti Paris'te Olimpiyat Oyunları kapsamında Seine Nehri'ndeki yüzme antrenmanı 5. kez kirlilik nedeniyle iptal edildi.

Ulusal basındaki haberlere göre, organizatörler, Olimpiyat Oyunları kapsamında Seine Nehri'nde serbest yüzüş dalında bugün yapılması beklenen antrenmanın iptal edildiğini belirtti.

Böylelikle, Olimpiyat Oyunları'nın başından bu yana Seine Nehri'nde aynı gerekçeyle iptal edilen yüzme antrenmanı sayısı 5'e yükseldi.

Seine Nehri, Olimpiyat Oyunları öncesinde de birçok kez kirlilik tartışmalarıyla gündeme gelirken, suyun temizlenmesi için 2015'ten bu yana 1,4 milyar euro harcandı.

Paris'te Seine Nehri'nde 26 Temmuz'da yapılan açılış töreniyle başlayan 33. Yaz Olimpiyat Oyunları, 11 Ağustos'ta sona erecek.

Berna Abik'in sunumuyla dünden bugüne Olimpiyat tarihinde yaşanan olayların anlatıldığı '60 Saniyede Olimpiyatlar' serisini izlemek için tıklayın.