Paris 2024

Paris 2024'e Simone Biles damgası: İkinci altın madalyasını kazandı

Biles, toplamda altıncı Olimpiyat altınına ulaşmış oldu

01 Ağustos 2024 22:11

Amerikalı cimnastikçi Simone Biles, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda ikinci altın madalyasını kazanarak toplamda altıncı Olimpiyat altınına ulaştı. Biles bugün düzenlenen all-round kategorisinde Brezilyalı Rebeca Andrade ve Amerikalı Sunisa Lee rakiplerini geride bırakarak 1. oldu.

Rio 2016'da şampiyon olan ve Tokyo 2020'de talihsiz bir organizasyon yaşayan Biles, Bercy Arena'da ünlülerle dolu bir kalabalığın önünde, 72 yıldır Olimpiyat Oyunları'nda zafer kazanan en yaşlı sporcu ünvanını elde etti.

Biles ayrıca 1964 ve 1968 yıllarında Çek cimnastikçi Vera Caslavska'dan bu yana birden fazla Olimpiyat all-around şampiyonluğu kazanan ilk kadın oldu.

Brezilyalı Rebeca Andrade gümüş madalyayı kazanırken, son şampiyon Sunisa Lee bronz madalya ile yetindi.

Kutlama sırasında Biles, "Tüm Zamanların En İyisi" (GOAT) statüsünü simgeleyen ışıltılı bir keçi kolyesi takarak dikkat çekti. Bu kolye, onun dünyanın en çok madalya kazanan cimnastikçisi olduğunu bir kez daha hatırlattı. 

Berna Abik'in sunumuyla dünden bugüne Olimpiyat tarihinde yaşanan olayların anlatıldığı '60 Saniyede Olimpiyatlar' serisini izlemek için tıklayın.