Politika

Özel, Erdoğan'a bu kez Payidar Gondol hediye etti: TBMM’nin gücünü ve Cumhuriyetin sürekliliğini simgeliyor

11 Haziran 2024 19:52

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iade-i ziyarette bulundu. Görüşme CHP Genel Merkezi'nde saat 16.05'te başladı, 17.34'te sona erdi. Özel, Erdoğan'ı kapıda karşıladığı gibi Genel Merkez'den ayrılırken de Erdoğan'a makam aracına kadar eşlik etti. 

Edinilen bilgiye göre Özel, görüşmede Erdoğan’a, Paşabahçe’nin Gururla koleksiyonundan Payidar Gondol parçasını hediye etti.

2. Meclis’in balkonundaki defne ve meşe dallarıyla süslü, ay yıldızlı görselden esinle tasarlanan Payidar Gondol, TBMM’nin gücünü, Atatürk’ün liderliğindeki bağımsızlık savaşının önemini, zor ulaşılan barışın değerini ve Cumhuriyetin sürekliliğini simgeliyor. Objenin değeri ise 4 bin 450 Türk Lirası.

Özel, Erdoğan'a 2 Mayıs'taki görüşmede de Paşabahçe'nin yine Gururla serisinden "Cumhuriyet Ateşi" isimli objeyi hediye etmişti. Cumhuriyet Ateşi yalnızca 2023 adet üretildi. Objenin değerinin, 9 bin 550 TL olduğu öğrenildi.

TIKLAYIN - 18 yıl sonraki tarihi zirve sona erdi: Erdoğan'ın Özel'le iade-i ziyaret görüşmesi 1,5 saat sürdü

TIKLAYIN -AKP Sözcüsü Çelik'ten Erdoğan-Özel görüşmesi sonrası açıklama

TIKLAYIN - Bahçeli'den kritik açıklama: Sayın Cumhurbaşkanımız herkesle görüşebilir, mahsur fitnenin kamçılanması

Paşabahçe'nin sitesinde şu bilgiler yer alıyor:

“Cumhuriyet Ateşi” 

Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye’nin Avrupa’ya gönderdiği öğrencilerden Sadi Irmak’a hitaben söylediği “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyoruz, gür alevler halinde geri dönmelisiniz” sözünden ilhamla oluşturulmuş bir eser olarak biliniyor.