Gündem

Osman Şiban ve Servet Turgut'un helikopterden atılmasını haberleştirdikleri için yargılanan 5 gazeteci beraat etti

5 gazeteci "Örgüte üye olmak" suçlamasıyla yargılanıyordu

06 Ocak 2022 11:49

Gazeteciler Adnan Bilen, Nazan Sala, Cemil Uğur, Şehriban Abi ve Zeynep Durgut ,  Van'da Servet Turgut ile Osman Şiban’ın helikopterden atılmasını haber yaparak kamuoyuna duyurdukları için "örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılandıkları davada beraat etti. Gazeteci Nazan Sala’ya  "örgüt propagandası" yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Van’ın Çatak ilçe kırsalında 11 Eylül 2020’de operasyona çıkan askerler tarafından Servet Turgut ile birlikte gözaltına alınan Osman Şiban, helikopterden atılmıştı. Servet Turgut "helikopterden düştü" denilerek yatırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Turgut ve Şiban’ın helikopterden atılmasını haberleştiren gazeteciler Adnan Bilen, Nazan Sala, Cemil Uğur, Şehriban Abi ve Zeynep Durgut hakkında "Örgüte üye olmak" iddiasıyla dava açıldı. 

Jin News’in haberine göre;  Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 4 duruşmasında mahkeme heyeti, gazetecilerin "örgüt üyeliği" suçlamasından beraatlarına hükmetti. Mahkeme,  Nazan Sala’ya "örgüt propagandası" suçlamasından verdiği 1 yıl 3 ay hapis cezası ise erteledi.

TIKLAYIN -Osman Şiban: İyi değilim, o güne dair bir şey aklıma gelmiyor

TIKLAYIN - Van'a gittiler, görgü tanıklarını dinlediler: "Servet Turgut ve Osman Şiban helikopterden aşağı atıldı; savcılık henüz köylülerin tanıklığına başvurmadı"

TIKLAYIN  - Af Örgütü: Türkiye'deki işkence iddiaları bağımsız şekilde soruşturulmalı

TIKLAYIN -Babacan'dan hükûmete çağrı: Servet Turgut ile Osman Şiban'a yapılanları açığa çıkarın

TIKLAYIN - Osman Şiban ilk kez ifade verdi: Askerler sürekli darp ediyordu