Gündem

Bazı illerde eğitime bir gün ara verildi; kamuda çalışan hamile ve engelli personel idari izinli sayılacak

19 Kasım 2023 23:30

Güncelleme: 21 Kasım 2023 01:47

Sağanak yağış, kar ve fırtınanın etkili olmasının ardından 4 il ve 11 ilçede eğitime bir gün süreyle ara verildi. Kamuda çalışan hamile ve engelli personel ise idari izinli sayılacak. 

Meteoroloji’nin soğuk ve yağışlı havalara karşı peş peşe uyarılarının ardından bugün birçok kent beyaza büründü, sahil şehirlerinde fırtına çıktı, ev ve iş yerlerini su bastı. Olumsuz hava şartları nedeniyle birçok ilde eğitime ara verildi. 

Zonguldak Valiliği: Olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi 

Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi. Zonguldak Valiliği'nin açıklaması şu şekilde: 

"Zonguldak il genelinde; 20 Kasım 2023 Pazartesi günü, olumsuz hava şartları nedeniyle tüm resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.
 
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 20 Kasım 2023 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır."
 

Şile'de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara 

İstanbul Valiliği, “İstanbul’da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile'de 20 Kasım Pazartesi günü  ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu karara paralel olarak, Şile İlçesi’ndeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 20 Kasım tarihinde idari izinli sayılacaktır” duyurusu yaptı.

Bolu'da da eğitime ara verildi 

Bolu Valiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. 

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de bir gün idari izinli sayılacak.

Tanju Özcan: Değerli öğretmenlerim, değerli öğrenci kardeşlerim, Bolu’da yarın okullar tatil 

Bolu Belediye başkanı Tanju Özcan, konuya ilişkin olarak X hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli öğretmenlerim, değerli öğrenci kardeşlerim, Bolu’da yarın (Pazartesi) okullar tatil. Hadi yine iyisiniz" dedi. 

TIKLAYIN - Yoğun kar ve tipiden bazı kara yolları ulaşıma kapatıldı: İşte kapatılan ve çalışma yapılan yollar

Düzce'nin Akcakoca ve Yığılca ilçesi