Kar, fırtına ve şiddetli yağış: Çatılar uçtu, dereler taştı, tekneler parçalandı!

19 Kasım 2023 12:02

132

Kar, fırtına ve şiddetli yağış: Çatılar uçtu, dereler taştı, tekneler battı!

232

Meteoroloji’nin soğuk ve yağışlı havalara karşı peş peşe uyarılarının ardından bugün birçok kent beyaza büründü, sahil şehirlerinde fırtına çıktı, ev ve iş yerlerini su bastı.

332

SAKARYA'DA FIRTINA; AĞAÇLAR DEVRİLDİ, ÇATILAR UÇTU | Sakarya'nın Karasu ilçesinde sağanak ve fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, bazı binaların çatıları uçtu. Karasu'da gece boyunca sağanak ve fırtına, etkili oldu. Plaj Caddesi'nde ağaçlar kökünden sökülüp devrildi, bazı binaların çatıları uçtu. Uçan parçalar caddeye savulurken, Karasu Belediyesi ekipleri, fırtınanın vurduğu bölgelerde çalışma başlattı.

432

Sakarya

532

ANTALYA'DA FIRTINA; AĞAÇLAR DEVRİLDİ, TEKNE BATTI | Antalya'da gece saatlerinde etkili olup, saatteki hızı 100 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi, kara ve hava yolu ulaşımında aksamalar yaşandı. Side Limanı'nda 1 tekne batarken, fırtına sonrası bazı turistler, denize girdi.

632

Manavgat- Antalya kara yolu D-400 Yavrudoğan Mahallesi'nde yağmur ve fırtına, refüjdeki ağaç dallarının kırılarak yola düşmesine neden oldu; yola saçılan dallar itfaiye ekiplerince kesilerek kaldırıldı. Manavgat ilçesi Side Limanı'nda bağlı 'MyDream' adlı tekne de fırtına nedeniyle battı. 3 tekne de hasar gördü. Manavgatlı muz üreticileri de seralarında gerekli önlemleri aldı. Buna rağmen bir muz serasının yan cephesinde yırtılma meydana geldi.

732

Antalya

832

İZMİT'TE YAĞMUR VE FIRTINA; AĞAÇLAR VE ELEKTRİK DİREKLERİ DEVRİLDİ | Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yağmur ve fırtına etkili oldu, ağaçlar ile elektrik direkleri devrildi.

932

Kentte etkisini gösteren yağmur ve fırtına, özellikle İzmit'i vurdu. Yağmur ve fırtına nedeniyle ağaçlar ile elektrik direkleri devrildi. İzmit Belediyesi'ne bağlı ekipler, ağaçları kaldırmak için çalışma başlattı. Elektrik dağıtım firması yetkilileri de hasar gören ve devrilen direklerdeki kabloları onarmak için çalışma yaptı.

1032

İstanbul'da, sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışının ardından Anadolu Yakası'nda yüksek kesimlerdeki ağaçların ve evlerin çatılarının karla kaplandığı görüldü.

1132

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından İstanbul'da gece boyunca yağan yağmur, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kartal ve Pendik'te yüksek kesimlerde evlerin çatıları, ağaçlar ve yerlerin karla kaplandığı görüldü. Sabah saatlerinde kar yağışının durmasının ardından yağmur başladı.

1232

İstanbul

1332

BURDUR'DA KUVVETLİ YAĞIŞ; İSTİNAT DUVARI YIKILDI, APARTMANI SU BASTI | Burdur'da yoğun yağış nedeniyle bir apartmanın istinat duvarı yıkıldı, bir binanın da depo olarak kullanılan bodrum katını su bastı.

1432

Meteoroloji'nin 'kuvvetli yağış' uyarısı yaptığı Burdur'da, dün metrekareye 12 kilogram yağış düştü. En yoğun yağış, 19,7 kilogram ile merkez Yaylabeli köyünde gerçekleşti. Yağış nedeniyle kent merkezindeki Armağan İlci Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde bir apartmanın depo olarak kullanılan bodrum katını, su bastı. Bodrum katında biriken su, Burdur Belediyesi ekiplerince boşaltıldı. Aynı cadde üzerinde bir apartmanın istinat duvarının da 25 metrelik bölümü çöktü. Diğer yandan Burdur'da mevsimin ilk karı, gece saatlerinde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Yerleşkesi'ne düştü. Kar yağışının kısa süreli serpinti şeklinde etkili olduğu görüldü.

1532

Burdur

1632

ŞİLE'DE FIRTINA: DERE TAŞTI, YOLLAR GÖLE DÖNDÜ | Şile'de etkili olan fırtına nedeniyle Yeşilçay Deresi taştı. Yollar göle döndü.

1732

Şile'de fırtına etkisini sürdürüyor. Ağva mahallesi'ndeki Yeşilçay Deresi taştı. Dere kenarındaki işletmeleri su bastı. İşletmelerdeki masa ve sandalyeler suda sürüklendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekiplerin çalışması sürüyor.

1832

Şile

1932

GEMLİK’TE SAĞANAK VE FIRTINA; TEKNELER KARAYA VURDU | Bursa'nın Gemlik ilçesinde sağanak ve lodos, etkili oldu. 8 tekne, karaya vurup, zarar gördü.

2032

Kentte dün sabah saatlerinde başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 60 kilometreyi aşan lodos nedeniyle, Gemlik ilçesinde denizdeki dalgalar yükseldi. Yağış ve fırtına nedeniyle sahil kenarında yapım aşamasındaki balık satış noktasında hasar meydana geldi, balıkçı tekneleri karaya vurdu. 8 tekne zarar görürken, hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı.

2132

BOLU DAĞI’NDA KAR YAĞIŞI | Bolu Dağı'nın D-100 kara yolu ile Anadolu Otoyolu geçişinde kar yağışı etkili oluyor.

2232

Kentte gece saatlerinde başlayan yağmur, sabaha karşı kar yağışına dönüştü. Özellikle Bolu Dağı geçişinde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı ile D-100 kara yolu ve Anadolu Otoyolu geçişinde kar kalınlığı, 10 santimetreye ulaştı. Karayolları ekipleri, 2 güzergahta kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Özellikle kar lastiği takmadan yola çıkan bazı sürücüler, zor anlar yaşadı. Trafik ekipleri de yol güzergahları üzerinde kontrollerini artırdı.

2332

ANKARA'YA MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI | Ankara'da sabah saatlerinden itibaren kar yağışı, etkili oldu.

2432

Hava sıcaklıklarındaki ani düşüş ile kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı özellikle Çankaya, Keçiören, Kızılcahamam, Çamlıdere ve Ayaş ilçesinin yüksek kesimlerinde etkisini gösterdi. Yağış ile araçların ve çatıların üzerleri karla kaplandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; kar yağışının gün içinde kent merkezinde de etkili olması bekleniyor. (DHA)

2532

İstanbul Eyüpsultan'da yoğun yağış nedeniyle bir inşaatın üstünde bulunan çocuk parkında toprak kaydı. Yaralanan kimsenin olmadığı olayın ardından güvenlik nedeniyle park kapatıldı. Eyüpsultan Belediyesi zabıta ekipleri çalışma başlattı. (DHA)

2632

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde karaya oturan Kamerun bandıralı yük gemisi, büyük dalgalar sebebiyle ortadan iki parçalandı. Gemi 2 parça halinde kıyıya vurdu. Gemide bulunan 13 mürettebat AFAD, Sahil Güvenlik ve itfaiye ekipleri tarafından sağ şekilde gemiden tahliye edildi. Geminin 2 parçası da halatlarla kıyıya bağlandı.

2732

BATMAN'DA FIRTINA; AĞAÇ DALLARI KOPTU, ELEKTRİK TELLERİ ZARAR GÖRDÜ | Batman'da etkili olan fırtına nedeniyle ağaç dalının üzerine düştüğü otomobil hasar gördü. Sason'da da elektrik hatları zarar gördü.

2832

Kentte sabah saatlerinde başlayan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Belde Mahallesi Necip Fazıl Ortaokul binası önüne park edilen bir otomobilin üzerine ağaç dalı devrildi. Otomobilde hasar oluşurken, ihbarla bölgeye gelen itfaiye ekipleri, ağaç dalının kaldırılması için çalışma başlattı. Sason ilçesinde de Kayabaşı ve Mehmet Akif mahallelerindeki bazı elektrik hatları zarar gördü. Kısa süreli elektrik kesintilerinin yaşandığı mahallelerde, arızaların giderilmesi için enerji şirketi tarafından çalışma başlatıldı.

2932

YALOVA'DA SAĞANAK VE FIRTINA; DENİZ TAŞTI, TEKNELER PARÇALANDI | Yalova'da sağanak, fırtına ve kar yağışı etkili oldu. Çınacık'ta deniz taşarken, Esenköy'de tekneler ya battı ya da parçalandı, Delmece'de de kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

3032

Kentte dün başlayan sağanak ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde fırtınanın hızı, zaman zaman saatte 80 kilometreye kadar ulaştı. Çınarcık ilçesinde dalgalar nedeniyle deniz taştı. Sahil bandındaki istinat duvarları, dalgaların etkisi ile zarar gördü. Balıkçı barınakları yıkılırken, tekneler de zarar gördü. Sahil yolunun bir bölümü yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Çınarcık ilçesi ve Esenköy beldesi arasında ise sağanaktan dolayı toprak kaymaları yaşandı. Ulaşım güçlükle sağlanırken, Karayolları ekipleri yoldaki kaya ve taş parçalarını temizledi.

3132

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde şiddetli fırtına nedeniyle liman açığında bekleyen 'Kafkametler' isimli kuru yük gemisinden haber alınamıyor. Türk bandrallı olduğu öğrenilen geminin Rusya'dan geldiği ve 12 mürettebatı olduğu öğrenildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle gemi ile irtibat kurulamazken, 12 kişinin durumu hakkında bir bilgiye ulaşılamadı.

3232

ZONGULDAK’TA OKULLAR TATİL EDİLDİ : Zonguldak’ta fırtına ve sağanak etkili olurken, valilikten yapılan açıklamada 20 Kasım’da olumsuz hava sebebiyle okulların tatil edildiği duyuruldu. Ereğli ilçesinde 5 metreyi aşan dalgalar ilçe sahiline vurdu. Sahildeki yürüyüş yoluna kadar deniz taşarken, kafelerin bahçelerine dalgalar geldi. Masa ve sandalyeler ile iş yerlerinde hasar oluştu. DERE TAŞTI :Öte yandan yağışlar nedeniyle Karga Mahallesi’ndeki Güldere Deresi taştı. İlçenin çeşitli yerlerinde taşan sular su baskınına neden oldu. Polis ekipleri, su altında kalan yollarda sürücülerin geçişine izin vermezken güvenlik önlemi aldı.