Gündem

Öldürülen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: Ya kıyamet kopacak ya da adalet yerini bulacak

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Ateş, "Unutulmasın ki babasız bütün çocukların babası devlettir” notunu düştü

16 Haziran 2024 14:37

Eşi eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil birçok siyasi parti lideriyle görüşen Ayşe Ateş, sosyal medya hesabından “Ya kıyamet kopacak ya da adalet yerini bulacak” ifadelerini kullandı

Ayşe Ateş, açıklamasına “Unutulmasın ki babasız bütün çocukların babası devlettir” notunu düştü.

Ayşe Ateş’in mesajı şöyle:

"Bizce Türkiye Cumhuriyeti anlamınca kadın, bütün Türk tarihinde olduğu gibi bugün de en saygın düzeyde, her şeyin üstünde yüksek ve şerefli bir varlıktır." – Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Atatürk'ün neredeyse yüz yıl önce yaptığı bu tespitin ve tanımın ne denli gerçekçi ve doğru olduğunu içinde bulunduğum bu zorlu mücadele döneminde tekrar tekrar müşahede ediyorum.

Benim için “tek başına” ile başlayan onlarca cümle kuruluyor. Hayır! Ben tek başıma değilim. Arkamda bu ülkenin vicdanını, insanlığını kaybetmemiş, adaleti geri isteyen evlatları var. En önemlisi de asil kadınları var.

Çünkü ne zaman yorulsam, ne zaman umutsuzluğa kapılsam, ne zaman korksam omzumda şerefli kadınlarımızın o güçlü elini hissedip yeniden toparlanıyorum. Ne zaman sendelesem “Sakın yıkılma, korkma, doğrul Ayşe!” diyorlar. Onların verdiği güç ve güvenle karanlığın üzerine korkmadan, kararlılıkla yürüyebiliyorum. Biliyorum ki arkamdalar, biliyorum ki karanlık en çok onlardan korkuyor.

Gelinen noktada kadınlarımızın başı çektiği bu adalet arayışı kendi kalıbını yırtarak bugüne dek bu ülkede adalet arayan herkes için sembolik bir mücadeleye dönüştü. Her ne kadar vicdanı paramparça olsa da elinden bir şey gelmeyen, Gazze’deki, Urumçi’deki ya da dünyanın herhangi bir yerindeki mazluma adalet götüremeyenler için büyük bir vicdani kıymete kavuştu.

Bu adalet arayışında adalet arayan her kadınımız bir meşale oldu, her erkeğimiz bir fener. Karanlığın kaçacak yeri kalmadı. Bizim tahammül edecek sabrımız yok. Ya kıyamet kopacak ya da adalet yerini bulacak.

Unutulmasın ki babasız bütün çocukların babası devlettir. Bugün hem bayram hem de Babalar Günü ve benim çocuklarımın elini öpebileceği, hediye verebileceği, bayramını kutlayabileceği bir babası yok.

Bu vesileyle aziz milletimizin mübarek kurban bayramını kutluyor, bu mübarek günde adaletin bir an önce tecelli etmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.