Politika

Olcay Kılavuz görevden alındı, Meclis Genel Sekreterliği personele sözleşme hükümlerini hatırlattı: Tutum, tavır ve davranışlarda hassasiyet…

29 Mayıs 2024 19:39

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş cinayetinin şüphelilerinden eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un TBMM MHP Grup Danışmanlığı görevinden alındığının kamuoyuna yansıdığı gün, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun’un Meclis personeline gönderdiği elektronik posta dikkat çekti. “Hizmet Sözleşmesi Hükümlerine Uyulması” başlıklı postada TBMM’nin konumu, önemi vurgulanarak, “TBMM çalışanlarının tutum, tavır ve davranışlarında daha fazla hassasiyet göstermesi ve TBMM’nin saygınlığına zarar verecek söylem ve davranışlardan kaçınması da oldukça önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Sinan Ateş cinayetinin şüphelilerinden eski MHP Mersin Milletvekili Kılavuz'un, MHP TBMM Grup Danışmanlığı görevine son verildiği, önceki gün kamuoyuna yansıdı.

TIKLAYIN - MHP’de sürpriz görevden alma: Olcay Kılavuz, Bahçeli’nin danışmanlığından alındı

Olcay Kılavuz’un görevden alındığı gün TBMM Genel Sekreterliği’nden Meclis personeline “Hizmet Sözleşmesi Hükümlerine Uyulması” başlığıyla bir mail iletilmesi dikkat çekti. Genel Sekreter Uzun’un imzasıyla gönderilen mailde, Meclis’in saygınlığını zedeleyecek tutum, tavır ve söylemlerden kaçınılması gerektiği vurgulanarak sözleşmenin hükümleri hatırlatıldı.

Genel Sekreterlikten “Hizmet Sözleşmesi Hükümlerine Uyulması” başlığıyla gönderilen mail şöyle:

“Değerli çalışma arkadaşlarım;

Türkiye Büyük Millet Meclisi, millet iradesinin temsil edildiği bir kurum olup bizler de bu nezih kurumun birer çalışanıyız.

Göreve başlarken 6253 sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi İdari teşkilatı Kanununun 30’uncu maddesi doğrultusunda imzaladığımız hizmet sözleşmesiyle de belirli görev ve sorumluluklara sahip olmaktasınız.

Bu sorumluluklar içerisinde söz konusu sözleşmenin 13’üncü maddesinde ‘İlgili herhangi bir siyasi partiye üye olamaz ve siyasi faaliyetlerde bulunamaz’ ve 14’üncü maddesinde ise ‘İlgili Genel Sekreterlik makamının yazılı izni olmadıkça göreviyle ilgili gizli bilgileri, görevinden ayrılmış olsa bile açıklayamaz; makale ve inceleme konusu yapamaz; bir başkası vasıtasıyla da olsa yayımlatamaz; basın ve yayın organlarına bilgi, belge ve beyanat veremez; bu bilgileri içeren kitap, broşür, dergi vs. yayımlayamaz.’ hükümleri yer almaktadır.

Bununla beraber Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin konumu, önemi, fonksiyonu ve saygınlığı dikkate alındığında TBMM çalışanlarının tutum, tavır ve davranışlarında daha fazla hassasiyet göstermesi ve TBMM’nin saygınlığına zarar verecek söylem ve davranışlardan da kaçınması da oldukça önem arz etmektedir.

Bu doğrultuda sizlerin de bu hassasiyetler çerçevesinde görevlerinizi yerine getirmeniz ve yukarıda yer alan sözleşme hükümleri çerçevesinde hareket etmeniz hususunda gereğini rica ederim.”