Gündem

Murat Karayalçın'dan CHP değerlendirmesi: Önemsediğim nerede, nasıl toplandıkları değil; getirdikleri önerilerin neler olduğu

23 Temmuz 2023 22:19

CHP'de sorunların çözümü için PM toplantısı da dahil olmak üzere yapılan her toplantıyı kıymetli bulduğunu söyleyen eski SHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, "

Eski SHP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ankara Belediye Başkanı ve CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ise bugün yapılan CHP Parti Meclisi toplantısını değerlendirdi.

CHP Parti Meclisi, MYK kararıyla görevden alınan Ağrı, Muş, Mardin, Kayseri il başkanları ile Beykoz ilçe başkanının itirazlarını görüşmek üzere toplanmıştı. Başkanların itirazları yapılan oylamada 3’te 2 çoğunluğa ulaşılamadığı için reddedildi.

Twitter adresinden paylaşım yapan Karayalçın da parti için sorunları ve il başkanlarının itirazları değerlendirmek için yapılan PM toplantısı için, "28 Mayıs’tan sonra ortaya çıkan gelişmelerin değerlendirilmesi amacını taşıyor" dedi.

İmamoğlu'nun, sorunların çözümü için şimdiye kadar 200'den fazla toplantı yapıldığına dair açıklamasına da dikkat çeken Karayalçın, "Önemsediğim konu, kaç defa toplandıkları ya da nerede, nasıl toplandıkları değil. Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki sorunların çözümü için getirdikleri önerilerin neler olduğudur" diye yazdı. Karayalçın, paylaşımının tamamında şu ifadelere yer verdi:

TIKLAYIN | CHP’de görevden alınan başkanların itirazları reddedildi: “Değişim” isteyenler iki oylamada yarıdan fazlaya ulaştı

TIKLAYIN | CHP Parti Meclisi, “değişim” ve “zoom” tartışmaları gölgesinde başladı

"Cumhuriyet Halk Partililer, partilerinin sorunlarını ya da neyi tartışmak istiyorlarsa bir araya gelerek tartışabilirler. Bir araya gelmişler, bir konuyu tartışıyorlar. O konu da il ve ilçe örgütlerinin görevden alınmaları kararına karşı yaptıkları başvurunun parti meclisini toplantıya çağırarak görüşülmesini sağlamak ve 28 Mayıs’tan sonra ortaya çıkan gelişmelerin değerlendirilmesi amacını taşıyor. Cumhuriyet Halk Partiler her iki konuyu da görüşebilirler.

Sayın İmamoğlu’nun açıklamasına göre 200 dolaylarında toplantı yapılmış. Önemsediğim konu, kaç defa toplandıkları ya da nerede, nasıl toplandıkları değil. Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki sorunların çözümü için getirdikleri önerilerin neler olduğudur. Aslında bunu bütün Cumhuriyet Halk Partililer yapmalı, herkes çalışmalı. Herkes tartışmalı. 'En çok, uzak durmamız gereken şey sessizliktir, sessiz kalmaktır.'"