Politika

MHP'den, Kavala hakkında yazan Selvi'ye: AK Parti’ye kimler sızdırmış; bildiklerini itiraf etsin, endişe ettiği ne varsa biz koruyalım

20 Haziran 2024 19:50

T24 Haber Merkezi

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, iktidara yakın gazeteci Abdülkadir Selvi’ye "Samimiyetle itiraf etsin bildiklerini, böylece kendisiyle beraber endişe ettiği ne varsa hepsini biz koruyalım" diyerek çeşitli imalarda bulundu. 

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Osman Kavala başta olmak üzere Gezi davasından hükümlü isimler ile AYM hakkında yazdığı yazılar nedeniyle, bir süredir MHP'li isimlerin okları altında. 

Selvi, önceki günkü yazısında, bir yetkilinin, Gezi davası tutuklusu Osman Kavala’nın durumunu soran AKPM Denetim Komisyonu Türkiye Eş-Raportörü Stefan Schennach’a “Osman Kavala’yla neden bu kadar ilgileniyorsunuz?” diye tepki gösterdiğini, “Bu adam Öcalan’dan daha tehlikeli” dediğini yazdı.

Kavala’nın avukatlarının başvurusu üzerine Adalet Bakanlığı'nın, ‘Kanun Yararına Bozma’ talebini incelemeye aldığını hatırlatan Selvi, "Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi raportörüyla görüşen yetkilinin bu süreci anlatması yeterli. En azından raportör yeni bir sürecin başladığını rapor edebilir" eleştirisinde bulundu.

TIKLAYIN - Abdulkadir Selvi: AKPM raportörüyle görüşen bir yetkili “Osman Kavala Öcalan’dan daha tehlikeli” demiş; bu nasıl bir zihniyet, hangi aklın ürünü!

TIKLAYIN - Selvi: Kavala dosyası kısa bir süre önce Erdoğan ile paylaşılmış

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da "Bir dilekçe verme işlemini kamuoyuna abartılı şekilde sunmadan önce, yetkin bir Ceza Avukatından yardım alırsanız, vatandaşın doğru bilgi edinme hakkına saygılı iş yaparsınız" diyerek Selvi'ye tepki göstermişti 

Kavala ve Gezi tutuklularıyla ilgili yazıları MHP'li tarafından büyük tepki gören Selvi hakkında yeni bir açıklama daha geldi. MHP Medya, İletişim ve Dijital Mecralardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir da X hesabından yaptığı paylaşımda Selvi hakkında çeşitli imalarda bulundu. 

Abdülkadir Selvi’nin yazılarının AKP’nin politika ve duruşuyla tam zıt olduğunu ifade eden Özdemir, "Abdülkadir Selvi’yi AK Parti’ye kimler sızdırmış, bugün kendisinden neyin diyetini ödemesi istenmektedir?" diye sorarak, şöyle devam etti:

"Abdülkadir Selvi’yi Ak Parti’ye kimler sızdırmış, bugün kendisinden neyin diyetini ödemesi istenmektedir? Çünkü Ak Parti’nin politika, duruş ve resmi açıklamalarıyla kendisinin kurguladığı yazılar bir birinin tam zıttıdır. Sayın Selvi rahat olsun, korkmasın; devletimizin kudreti hamdolsun her şeye yeter. Samimiyetle itiraf etsin bildiklerini, gördüklerini ve bu zamana kadar kendisini yapmak zorunda hissettiklerini. Böylece kendisiyle beraber endişe ettiği ne varsa hepsini biz koruyalım, himaye edelim. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Her oyunu bozmaya hamdolsun gücü yeter…"