Gündem

Selvi: Kavala dosyası kısa bir süre önce Erdoğan ile paylaşılmış

"Rahip Brunson ve Deniz Yücel örneklerinin yaşanması yerine, bunu iç hukuk mekanizmalarımda çözmenin kime ne zararı var?"

11 Haziran 2024 09:39

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugün gerçekleşecek CHP lideri Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan görüşmesinde bir kez daha gündeme gelmesi beklenen Gezi tutuklusu Osman Kavala dosyasıyla ilgili kulisler aktardı.

T24 yazarı Murat Sabuncu, bir süre önce Gezi davası dosyalarının Adalet Bakanlığı’na doğru yola çıktığını yazmıştı. Kava dosyasının de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de paylaşıldığını söyleyen Selvi, “Görüşmede FETÖ’cülerin Gezi olaylarını kışkırttığı, mahkûmiyete esas alınan 11 sayfalık gizli Kavala raporunun bunlar tarafından oluşturulduğunun ayrıntılı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktarıldığı söyleniyor” diye yazdı.

“Avrupa Konseyi’ndeki gelişmelere dikkat çekilerek, bu sorunu kendi iç hukukumuz içerisinde çözmenin daha faydalı olduğu ifade edildiğine” işaret eden Selvi, “Rahip Brunson ve Deniz Yücel örneklerinin yaşanması yerine kendi iç hukuk mekanizmalarımda bu sorunu çözmenin kime ne zararı var?” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.