Politika

Mahkemeden geri adım: Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili "zorla getirilme" kararı kaldırıldı!

17 Ekim 2024 15:47

T24 Haber Merkezi

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatına hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada verilen "zorla getirilme" kararından geri adım attı. Mahkeme, tepki çeken kararını kaldırdı. 

CHP'nin 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi Kılıçdaroğlu ile ilgili aldığı "zorla getirilme" kararını kaldırdığını duyurdu. 

Çelik, şunları kaydetti:

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili hukuksuz "Zorla Getirme Kararı" kaldırıldı! İstanbul 48 Asliye Ceza Mahkemesi, infial yaratan kararından geri adım attı! İlgili Hakim, itiraz sunulmadan kendi hukuksal kararını bugün itibariyle kaldırmak zorunda kaldı.. Kamuoyunun bilgisine..."

Ne olmuştu?

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, avukatlarının itirazına rağmen CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "zorla getirilme" kararı vermişti. Karar, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal'ın açtığı hakaret davası kapsamında verilmişti.

TIKLAYIN - Mahkemeden Kılıçdaroğlu için zorla getirme kararı

Kılıçdaroğlu: Hodri meydan!

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, karara ilişkin sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yapmıştı. Açıklamasını 'Hodri Meydan' notuyla paylaşan Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

"Dostlarım ne günlere kaldık? Erdoğan çıkmış 'Biz yumuşayacağız ama Kılıçdaroğlu izin vermiyor' diye beni şikayet ediyor ve bu da yetmiyor saray yargısıyla beni sindirmeye çalışıyor. Erdoğan'ın korkulu rüyası olmaya devam ettikçe, ekonomik kriz devam ettikçe, Kılıçdaroğlu düşmanlığı artmaya, türlü ayak oyunlarıyla CHP'lileri siyaset dışına itmeye çalışanlara açık ve net çağrımdır; tek bir CHP'liyi saray yargısına teslim etmeyeceğiz. Ne beni ne de diğer yol arkadaşlarımızı harcatmayacağız. Yargıya talimat vermeyi bırak. Derdin benimleyse ben dimdik durmaya devam edeceğim. Beşli çeteye peşkeş çektiğiniz ihaleleri, yolsuzlukları, vatandaşın cebinden çaldığınız her kuruşun hesabını sormaya ant içerim. Dün de bugün de yarın da son nefesime kadar bu halk için geri adım atarsam namerdim. Hodri meydan."

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu zorla getirme kararına "Hodri meydan" dedi: Geri adım atarsam namerdim!

Kılıçdaroğlu'nun avukatı: Bu kararla hakim suç işledi

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'a konuşan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ise eski zorla getirme kararı verilmesine ilişkin olarak, "Bu kararla hakim suç işledi. Suç duyurusunda bulunacağız" demişti.

Çelik, davanın açılmasının bile abes olduğunu söyleyerek "Genel Başkanımızın sözlerinde asla hakaret suçu yoktu. Savcıya verilen talimatla bu dava açıldı. Şimdi de hakime verilen talimatla zorla getirme kararı çıkarıldı" ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel'den tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği 'zorla getirme' kararına tepki göstermişti. Özel, paylaşımında şunları kaydetmişti:

"Önceki Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bugün verilen zorla getirme kararı, hukuki olmadığı gibi, siyasallaştırılmış yargının gözdağı verme çabasıdır. Partimiz bu çabalara karşı bir ve bütün olarak dimdik ayaktadır."

TIKLAYIN - Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu tepkisi: Zorla getirme kararı, siyasallaştırılmış yargının gözdağı verme çabası!

TBMM'de tartışma çıktı

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nin CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında verdiği 'zorla getirme' kararı nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda tartışma çıkmıştı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Herkes şunu bilsin ki Kemal Kılıçdaroğlu’nu zorla oraya getirebilecek bir güç yok. Kim bunlar? Kemal Kılıçdaroğlu’nun veremeyeceği hiçbir hesap yoktur. Eğer hesap veremeyecek birisi varsa Beştepe’de oturandır” diye tepki göstermişti. Başarır’ın sözleri üzerine AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, “Cumhurbaşkanımızın ismini karıştırarak böyle bir iddiada bulunmak hem yargıya hem ülkenin Cumhurbaşkanı’na saygısızlık. Cumhurbaşkanımızın işini gücünü bırakıp mahkemeye böyle bir talimat vereceğine kimse inanmaz. Bu haberi kim çıkarttıysa külliyen yalan” demişti.

TIKLAYIN - TBMM'de Kılıçdaroğlu tartışması: CHP "Hesap veremeyecek olan Beştepe’de oturandır, terbiyesiz" dedi, AKP "Külliyen yalan" diye çıkıştı