Politika

Kılıçdaroğlu zorla getirme kararına "Hodri meydan" dedi: Geri adım atarsam namerdim!

16 Ekim 2024 19:57

T24 Politka

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, karara ilişkin sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, açıklamasını 'Hodri Meydan' notuyla paylaştı. Kılıçdaroğlu, "Geri adım atarsam namaderdim" dedi. 

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi avukatlarının itirazına rağmen CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'zorla getirilme' karar verdi. Karar, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal'ın açtığı hakaret davası kapsamında verildi.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'a konuşan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ise eski zorla getirme kararı verilmesine ilişkin "Bu kararla hakim suç işledi. Suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Çelik, davanın açılmasının bile abes olduğunu söyleyerek "Genel Başkanımızın sözlerinde asla hakaret suçu yoktu. Savcıya verilen talimatla bu dava açıldı. Şimdi de hakime verilen talimatla zorla getirme kararı çıkarıldı" dedi.

CHP'den, Kılıçdaroğlu hakkındaki "zorla getirilme" kararına tepki: AKP iktidarı hukuku bir sopa gibi kullanıyor

TBMM'de Kılıçdaroğlu tartışması: CHP "Hesap veremeyecek olan Beştepe’de oturandır, terbiyesiz" dedi, AKP "Külliyen yalan" diye çıkıştı

İmamoğlu: Zorla getirme kararlarını onlarca suç kaydı olup ortalıklarda gezenlere işletin!

Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabından "Hodri Meydan" başlığıyla paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Dostlarım ne günlere kaldık? Erdoğan çıkmış 'Biz yumuşayacağız ama Kılıçdaroğlu izin vermiyor' diye beni şikayet ediyor ve bu da yetmiyor saray yargısıyla beni sindirmeye çalışıyor. Erdoğan'ın korkulu rüyası olmaya devam ettikçe, ekonomik kriz devam ettikçe, Kılıçdaroğlu düşmanlığı artmaya, türlü ayak oyunlarıyla CHP'lileri siyaset dışına itmeye çalışanlara açık ve net çağrımdır; tek bir CHP'liyi saray yargısına teslim etmeyeceğiz. Ne beni ne de diğer yol arkadaşlarımızı harcatmayacağız. Yargıya talimat vermeyi bırak. Derdin benimleyse ben dimdik durmaya devam edeceğim. Beşli çeteye peşkeş çektiğiniz ihaleleri, yolsuzlukları, vatandaşın cebinden çaldığınız her kuruşun hesabını sormaya ant içerim. Dün de bugün de yarın da son nefesime kadar bu halk için geri adım atarsam namerdim. Hodri meydan."

 

 

 

'Salıncak eyalet' nedir, en çok oy alan aday neden kazanamıyor; işte ABD seçimleriyle ilgili bilmeniz gereken her şey

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - Meclis'e 22 maddelik kanun teklifi geliyor: Boşanma davalarında dikkat çeken değişiklik

TIKLAYIN - Üniversiteli Rojin Kabaiş'in ön otopsi sonucu belli oldu

TIKLAYIN - A,B,C,D,E sınıfı ehliyeti olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme yolda!

TIKLAYIN - AKP'li Tayyar'dan Destici'ye: Bu kararla Cumhurbaşkanımız da vatan haini, Yunan, Ermeni mi oldu?

TIKLAYIN - Kulis: Köfteci Yusuf olayı, Tarım Bakanı'nı koltuğundan edebilir, Berat Albayrak geri dönebilir

TIKLAYIN - Özgür Özel, Demirtaş'ı ve Mızraklı'yı cezaevinde ziyaret etmek için başvuruda bulundu

TIKLAYIN - Cinsel ilişki videosu iddiasıyla TFF'den ihraç edilen hakem Elif Karaarslan abonelerine özel içerik üretecek!