Politika

Kılıçdaroğlu'ndan Oğan'a: Bırak 3 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı vermeyi, boyatmak için ayakkabılarımı bile vermem!

"Bu ülkeyi ben yönetmiş olsam çıkacak tek kriz; senin şahsi ekonomik krizin olacaktı"

30 Haziran 2024 19:02

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde ATA İttifakı'nın adayı olan ve ikinci turda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklayan Sinan Oğan'ın "Kılıçdaroğlu bana yardımcılık ve 3 bakanlık teklif etti" sözlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya yaptığı paylaşımda, "Sana bırak 3 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı vermeyi, boyatmak için ayakkabılarımı bile vermem!" dedi.

Önceki gün TV100 canlı yayınında Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Oğan,  Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun neden desteklemediği sorularını cevaplamış, "Kılıçdaroğlu bana yardımcılık ve 3 bakanlık teklif etti" demişti. Oğan, konuşmasının devamında şunları söylemişti:

"Bu ülkeyi krize girmekten kurtardım. Benim omuzumda böyle bir yük vardı. O gün Sayın Kılıçdaroğlu'nu destekleseydik birinci turda 5 puan fark yemiş. Millet İttifakı olarak parlamento çoğunluğunu kaybetmiş. Buna rağmen zorlasaydık, cumhurbaşkanlığını kazansaydık ben cumhurbaşkanı yardımcısıydım. 22 yıldır CHP muhalefette. İlk turda Sayın Erdoğan’a 5 puan fark attı da ben mi desteklemedim? Başkanlık sistemiyle yönetiliyoruz, bunun farkında mı arkadaşlar? Cumhurbaşkanının imzaladığı kararnamelerin parlamento tarafından onaylanması gerekiyor. 2000'li yılların başında bir anayasa kitapçığı fırlatıldı diye ne büyük krizler yaşadık. Peki, parlamento Cumhur İttifakı'nın kontrolünde değil miydi?"

TIKLAYIN - Sinan Oğan: Kılıçdaroğlu bana yardımcılık ve 3 bakanlık teklif etti

"Türkiye'nin batması ve parçalanması için kurulan plana sadık bir B.O.P ajanısın"

Oğan'ın dünkü açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından Oğan'a cevap veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"İncinsen de sözün düzünü diyeceğim...

Sana bırak 3 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı vermeyi, boyatmak için ayakkabılarımı bile vermem!

Sen domuz bağcı teröristlerin ortağı, para düşkünü bir siyaset tüccarı, cehennemin kapılarını milletin üstüne kilitleyen, Türkiye'nin batması ve parçalanması için kurulan plana sadık bir B.O.P ajanısın!

"Vatanın ve milletin geleceğini kaç dolara sattın?"

Senin beklentin başkaymış… Sen bekâcı değil, paracıymışsın… Azerbaycan televizyonuna verdiğin röportajda, çiftliğini 1,5 milyon dolara bile satmayacağını söylüyorsun. Peki, vatanın ve milletin geleceğini kaç dolara sattın?

Bu ülkeyi ben yönetmiş olsam çıkacak tek kriz; senin şahsi ekonomik krizin olacaktı.

Ben yönetmiş olsam; mülteciler evine dönmüş, milletin konut sorunu çözülmüş, gençler araba alabilir hale gelmişti. Bugün Rus'un, İngiliz'in, Avrupalıların ve Arapların tapusuna verdiğiniz sahillerimiz ve tatil bölgelerimiz milletimizin olacak, şu güzel yaz aylarında bütün milletimiz tatilini yapacaktı.

"14 Mayıs akşamı efendini aramışsın"

14 Mayıs akşamı efendini aramışsın. Ona ilk turda yüzde 49,5 da bırakın yüzde 50'ye tamamlamayın demişsin. Sanma o yaptıklarınız, o aldıklarınız yanınıza kalacak. Nedamet getir! Seçimlerde bu milletin geleceği ile nasıl oynadınız anlat.

Sözüm ona 'milliyetçiymiş.' Sermaye sevdalısı, kurulan hain planın sadık yamağısın. Hadi yüreğin yeter, efendilerinden izin alabilirsen; yarın Sinan Ateş davasına gel, katledilen milliyetçi bir vatan evladının hakkına sahip çık, göreyim yüreğin kaç okka…

Hepinizin milliyetçiliği, benim vatan sevgimin zekatı kadar yoktur. Sizin benden tek fazlanız; tapularınız ve banka hesaplarınızdır. Ama şüphen olmasın kurduğunuz planı başınıza geçireceğim..."

Ne olmuştu?

T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Ümit Özdağ, seçimden önce ikinci turda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelerinde, üç bakanlık ve MİT Başkanlığı konusunda anlaştıklarını ifade ederek, "Yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık. MİT Başkanlığı sözlü anlaşmaydı. Bakanlıklar yazılı mutabakatta vardı" demişti. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise Özdağ'in, "üç bakanlık ve MİT Başkanlığı" iddiasının doğru olmadığını söylemişti. 

Özdağ ise, "Kemal Bey attığı imzayı inkâr edecek insan değildir" diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un Özdağ ile anlaşma sorusuna ise şöyle yanıt vermişti: 

"O protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişinin namusuna teslim edilen protokoldür. Açıklamayı ahlaki olarak doğru bulmam. Benim konuşmam doğru değil. Protokol ikimizin arasında imzalandı. Kamuoyuna açık değildi. İkimizin namusuna teslim edildi nokta. Bu konuda yorum yapmam doğru değil. Sayın Özdağ ile Sayın Oğan ile yaptığım görüşmelerle ilgili altı liderin haberi vardı."

TIKLAYIN | Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Kılıçdaroğlu kazansa üç bakanlık ve MİT Başkanlığını alacaktık, yazılı mutabakat var

TIKLAYIN |Kılıçdaroğlu "üç bakanlık anlaşması"nı yalanlamadı, Ümit Özdağ'a tepki gösterdi: İki kişinin namusuna teslim edilen bir protokol!

TIKLAYIN | Davutoğlu, Ümit Özdağ'ın "üç bakanlık" iddiasını Kılıçdaroğlu'na sormuş

TIKLAYIN | CHP'den Ümit Özdağ'ın iddialarına yalanlama

TIKLAYIN | Millet İttifakı'ndan Kılıçdaroğlu'na 'Ümit Özdağ' tepkisi: Ortaklarının arkasından iş çevirmek!

TIKLAYIN | Kılıçdaroğlu: Video etik olarak rahatsız edici; tekrarlandığında gereğini yaparım