Gündem

Kadir Gecesi'nde rakılı fotoğraf paylaşan eski Pegasus çalışanı, ABD'ye iltica etti

"Yüz kızartıcı suçtan attılar, bir yıl çalışamadım"

20 Kasım 2023 08:19

Geçen yıl, Kadir Gecesi'nde sosyal medya hesabından yaptığı içkili paylaşım dolayısıyla hapis cezası alan ve Pegasus'taki işinden atılan Onur T., ABD'ye iltica etti. 

2022 yılında Kadir Gecesi'nde içkili bir ortamda çekilen fotoğrafı sosyal medyadan "Kadir Gecesi özel, Rabb'im kabul etsin" notuyla paylaşan Onur T., "halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla 3 ay 22 gün hapis cezası almıştı. Onur T., Pegasus'taki işinden de çıkartılmıştı. 

Dijital içerik üreticisi Fatih Koparan'ın YouTube kanalına konuk olan Onur T., Meksika sınırından ABD'ye kaçak yolla geçtiğini ve iltica ettiğini anlattı. 

Pegasus'tan işten çıkarılma sürecini de anlatan Onur T., şunları kaydetti:

"Sabah şirketteydim, etik kuruluna aldılar. Durumu anlattım, olayı üstlendim, diğer arkadaşlara sıçramasını da istemedim. Ben paylaştım onlar benden paylaştı dedim. Şirkette bilet satıştan baskı gelmiş, biletler iptal edildi denilmiş, işin aslını bilmiyorum.  

Adalet yerini buldu mu? Hırsızlıktan attınız beni. Bir yıl çalışamadım. 

Uzaklaştırma verirler belki dedik. Akşam aradılar İK'dan, gelin istifa edin dediler. Ben sokağa çıkamıyorum, gelemem dedim. Biz çıkartırsak yüz kızartıcı suçtan çıkartacağız dediler. O da size kalmış bir şey... Telefonda çıkarttılar. Siz bilirsiniz dediler... Tazminat bile vermediler, verebilirlerdi.

Hırsızlık veya şirket sırlarını paylaşma maddesinden çıkarttılar. İşsizlik maaşına başvurduğunda bu çıkıyor. Karşı dava açtım, devam ediyor. Bu sebeple atılmamı bile düzeltemedik daha."

TIKLAYIN - Eski Pegasus çalışanına "Kadir gecesinde rakılı fotoğraf" paylaşımı nedeniyle hapis cezası

TIKLAYIN - Pegasus'tan "Kadir gecesinde rakılı fotoğraf" açıklaması: Gereken yapılacak

TIKLAYIN - İşten çıkarılan Pegasus çalışanın avukatı: Pegasus’tan “Ya istifa et ya biz seni işten çıkartacağız” diye aradılar!