Politika

İyi Parti'nin Adana adayı Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Taş kimdir?

08 Ocak 2024 20:10

Alparslan Türkeş'in kızı İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayyüce Türkeş Taş, siyasi kariyeriyle tanınan isimlerden biri oldu. 28. dönem Adana İyi Parti milletvekili olarak Meclis'e giren, bugün ise partisinin Adana Büyükşehir belediyesi Başkan adayı olacağını açıkladığı Ayyüce Türkeş Taş kimdir?

TIKLAYIN - İyi Parti 5 büyükşehirde adaylarını açıkladı

Daha önce "MHP'nin Türkeş çizgisinde olduğunu düşünmüyorum"  ve "'Türkeş misyonunu' MHP’de göremedim, bu misyonu İyi Parti’de kendim temsil edeceğim" açıklamalarıyla gündem olan Türkeş Taş, 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde İyi Parti'nin Adana Büyükşehir Belediyesi adayı olarak boy gösterecek. İşte Türkeş'in hayatı...

Alparslan Türkeş ve Seval Türkeş çiftinin çocuğu olan Ayyüce Türkeş Taş, 2 Ekim 1977 tarihinde Ankara'da doğdu.

İlk ve ortaöğrenimini Ankara'da gördü. Yükseköğrenimini 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümünde tamamladı. 2003 yılında Bilgi Üniversitesinden MBA derecesi, 2010 yılında "Yabancı sermayeli bankaların enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin finansmanına etkisi ve uygulamalı bir yaklaşımı" başlıklı tezi ile Marmara Üniversitesinden bankacılık alanında doktora derecesi aldı.

2011 yılında bilgisayar mühendisi Egemen Taş ile evlenerek ABD'ye yerleşti. Selinay ve Alsu isminde iki çocuğu vardır.

İş hayatını 2012-2023 yılları arasında New York'ta sürdüren Türkeş Taş, bir siber güvenlik şirketinin ekonomiden sorumlu üst düzey yöneticisi olarak çalıştı.

2023 yılında siyasete İyi Parti ile atıldı

2023'te Türkiye'ye gelip Adana'nın Kozan ilçesine yerleşti.

2023 yılında Türkiye'de siyasete atıldı. Türkeş, 2023 Türkiye genel seçimlerinde İyi Parti'nin Adana 1. sıra milletvekili adayı oldu.

28. dönem Adana İyi Parti milletvekili olarak meclise girdi ve Milli Savunma Komisyonu'nda görev aldı.

Türkeş Taş son olarak bugün İyi Parti'nin Adana adayı olarak açıklandı.

Şu andaki MHP'nin babasını temsil etmediğini söylemişti

İyi Parti Adana Milletvekili adayı olduğu dönemde Türkeş Taş, MHP'nin mevcut durumuyla babasını temsil etmediğini savunmuştu.

Halk Tv'de Perdenin Önü Arkası programına konuk olan Türkleş, "MHP, şu anda M, H, ve P harflerinden oluşmuş bir parti" demişti.

Kendisine milletvekilliği teklifinin İyi Parti lideri Meral Akşener'den geldiğini belirten Türkeş Taş, MHP'nin kurucu değerlerinden uzaklaştığını öne sürmüştü.

TIKLAYIN - Alparslan Türkeş'in kızı İyi Parti milletvekili adayı Ayyüce Türkeş: Şu andaki MHP, babamı temsil etmiyor

"Tüm ülkücüler, tüm Türk milliyetçileri MHP yönetimine kırgın" demişti

Türkeş Taş, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in adaylık teklifini tereddütsüz kabul ettiğini anlatmış, ‘Türkeş misyonunu’ MHP’de göremediğini ve bu misyonu İyi Parti’de kendisinin temsil edeceğini ifade etmişti.

Tüm Türk milliyetçileri ve ülkücülerinin MHP yönetimine kırgın olduğunu ifade eden Türkeş, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş cinayetini hatırlatarak, “Böyle illegal olaylardan bahsedilen bir yerde Türkeş de olamaz, ülkücü misyon da olamaz” değerlendirmesini yapmıştı.

TIKLAYIN - Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş: Ülkücü kardeşlerim neden İyi Parti’de olduğumu çok iyi biliyor