Gündem

Alparslan Türkeş'in kızı İyi Parti milletvekili adayı Ayyüce Türkeş: Şu andaki MHP, babamı temsil etmiyor

06 Mayıs 2023 14:44

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı İyi Parti Adana Milletvekili adayı Ayyüce Türkeş, MHP'nin mevcut durumuyla babasını temsil etmediğini savundu.

Halk Tv'de Perdenin Önü Arkası programına konuk olan Türkleş, "MHP, şu anda M, H, ve P harflerinden oluşmuş bir parti" dedi.

Kendisine milletvekilliği teklifinin İyi Parti lideri Meral Akşener'den geldiğini belirten Türkeş, MHP'nin kurucu değerlerinden uzaklaştığını vurguladı. 

"Ben MHP'nin Türkeş çizgisinde olduğunu düşünmüyorum" diyen Ayyüce Türkeş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetinden sonra "temsil ettiği camianın" da MHP'nin çizgi değiştirdiğini gördüğünü düşündüğünü ifade etti.

Türkeş, "Hukukun üstünlüğünü savunan, kaba kuvvetten yana olmayan, kendisi için hizmet etmiş, ülkü ocakları başkanlığı yapmış kıymetli bir akademisyenin, kaba tabirle aşağılık bir şekilde katledilmesine hiç tepki vermeden durma noktasında olup, bu davranışı kabullenme şeklinde olan insanlarla Alpaslan Türkeş aynı kefede olamaz" diye konuştu.

"Benim siyasete girmeme de Sinan Ateş cinayeti de neden oldu açıkçası" diyen İyi Partili aday, "Türkeş'in kesinlikle kabul etmediği tanımlar, tutumlar sergilenmekte. MHP şu anda o ruhu kaybetmiş, sadece M, H ve P harflerinden oluşan bir parti olarak görüyorum. Tabii ki tüzel kişiliği benim için çok farklıdır. Babamın kurduğu bir partidir" diye devam etti. 

Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş de AKP Ankara 1. Bölge birinci sıradan aday olmuştu.

Türkeş'in eşi de eleştirmişti

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş de Ocak ayında yaptığı açıklamalarda MHP'ye yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Seval Türkeş, "Burada karanlık eller var. Sayın Bahçeli bunun ne kadar farkında bilmiyorum ama görünüyor. Türkeş’in ‘Devlete zarar vermesin diye uzakta tutuyorum’ dediği bazı isimleri Sayın Bahçeli’nin yanında görüyorum. MHP’yi arkada karanlık birtakım güçler yönetiyor. MHP kendi tarihi misyonuna uygun iradeyi temsil edemiyor. O iradenin temsili olsa, MHP bugün Türkiye’nin kurtuluş kalesi gibi olur” demişti.