Yaşam

İstanbul'ün lüks semtlerindeki soygunlarda çete şüphesi

En son cuma günü Beykoz'daki lüks bir sitede, yüzleri maskeli kişiler evin sahiplerini bağlayıp, lüks eşyaları alarak kaçmıştı

02 Şubat 2016 11:56

İstanbul Beykoz'da birçok ünlü simanın oturduğu Acarkent Sitesi’ndeki bir villada geçen Cuma akşamı yüzleri maskeli soyguncular tarafından gerçekleşen hırsızlık olayının önceki yıllarda yaşanan 3 olayla benzerlik taşıdığı ortaya çıktı. Her dört olayda da soyguncuların Rusça konuşmaları dikkat çekti.

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre; İstanbul Beykoz’daki Acarkent Sitesi 2. Cadde 9. Sokak’ta yer alan 5 numaralı villaya 29 Ocak Cuma gecesi saat 21.15 sıralarında gelen yüzleri maskeli 5 soyguncu, villa sahibi işkadını Nesrin İşanlar (54) ile oğlu Fırat Yetkin’i (27) bağladı.

5 soyguncu, çelik kasadaki 4 bin dolar, 2 bin 300 TL ve 10 adet kol saatini alıp ev sahibinin cipiyle kaçtı. Çalınan cip, Beykoz Soğuksu Mahallesi’nde terk edilmiş halde bulundu. Fırat Yetkin, polise, soyguncuların Rusça konuştuklarını, içlerinden birinin Türkçe’sinin ise iyi olduğunu söyledi.

 

3 olayla benzer

 

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, başlattığı soruşturmada elde ettikleri ipuçları ışığında, soygunu yapan Rus çete ile son 6 yılda ikisi Sarıyer’de, biri Beşiktaş’ta ünlü isimlerin lüks villalarını soyanların aynı şahıslar olabileceği üzerinde duruyor. Polis, aradan geçen süreye rağmen failleri yakalanamayan 3 olayın dosyasını yeniden incelemeye aldı.

Sarıyer Tarabya’da Kasım 2009’da gerçekleşen olayda, TEKFEN Holding Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet İpekçi ve eşinin 3 katlı villasına giren maskeli 5 kişi, ellerindeki testereyle İpekçi ve eşini etkisiz hale getirmiş, çiftin 600 bin TL değerindeki mücevherini alıp kaçmıştı. İpekçi ve eşi, polise, soyguncuların kendi aralarında Rusça konuştuklarını söylemişti.

 

Şarkıcı Faruk Tınaz’ı hastanelik etmişlerdi

 

Bu olaydan 6 ay sonra ise ünlü sanatçı Faruk Tınaz’ın Yeniköy’deki villasına giren maskeli 6 kişi, ünlü şarkıcıyı eşi Canan Tınaz’ın önünde döverek hastanelik etmişti. Kasada bulunan 700 bin dolar ile mücevherleri alan saldırganların, Rusça konuştukları belirlenmişti.

Mayıs 2014’te ise Beşiktaş’ta ünlü reklamcı ve halkla ilişkiler uzmanı Nazlı Çetinel Tecimeroğlu ile annesi, evlerine giren 4 kişi tarafından bağlandıktan sonra gasp edilmişti. Rusça konuşan saldırganlar yaklaşık 200 bin lira değerindeki ziynet eşyası ile anne-kızın otomobilini alıp kaçmıştı. 

İlgili Haberler