Kültür-Sanat

İstanbullular, yeniden Art İstanbul Feshane'de: Sergi çok güzel, Eyüp için harika

19 Temmuz 2023 20:55

Art İstanbul Feshane'de, 19 küratör ve 300 sanatçının 400’den fazla eserinin yer aldığı, "Ortadan Başlamak" sergisi, saldırı girişiminin ardından yeniden İstanbullularla buluştu.

Eyüpsultan’da bulunan Feshane, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 5 yıl süren restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 22 Haziran’da, "Art İstanbul Feshane" adıyla açılmıştı. Sanat merkezi olarak kullanılacak mekan, "Ortadan Başlamak" adlı sergiye de ev sahipliği yapmıştı.

Ancak serginin sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından hedef gösterilmesi üzerine bir grup Feshane'ye saldırı girişimi düzenlemiş, nedeniyle sergi geçici süreliğine ziyarete kapatılmıştı.

TIKLAYIN | Feshane'de ne oluyor?

TIKLAYIN | UPSD'den "Art İstanbul Feshane" saldırısına tepki: Karanlığın, aydınlanmanın medeniyetlere yol gösteren ışığını söndürme çabasıdır!

19 küratör ve 300 sanatçının 400’den fazla eserinin yer aldığı sergi, yeniden İstanbullularla buluştu. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, "İstanbullular Feshane’yi değerlendiriyor" başlığıyla bir video paylaştı.

Videoda, "Art İstanbul Feshane"yi ziyaret eden İstanbullular, sergiyi değerlendirdi. Eserleri ve mekânı çok beğendiğini söyleyen vatandaşlar, yeniden değerlendirilen tarihi Feshane'yi çok beğendiklerini söyleyerek, "Sergi çok güzel. Eyüp için de harika, çok iyi olmuş. Tarihi bir sergi alanı. Çok teşekkürler İBB’ye. İBB’nin restorasyları çok başarı, burası da harika olmuş. Feshane değerini bulmuş" dedi. 

TIKLAYIN | "İBB'nin Artİstanbul Feshane'de açtığı sergiye saldırı" girişimi