Gündem

İstanbul Valiliği: Tüm olgularda saptanan siyanür düzeyleri öldürücü olarak değerlendirilmiştir

08 Kasım 2019 01:14

Fatih'te 2'si kadın 4 kardeşin evlerinde ölü bulunması olayına ilişkin İstanbul Valiliği'nce, "tüm olgularda saptanan siyanür düzeyleri öldürücü olarak değerlendirilmiştir" açıklamasında bulunuldu.

İstanbul Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, kardeşlere ulaşılamadığına ilişkin 155 Polis İmdat Hattına yapılan bir ihbarın ardından meskene gidildiği ve kardeşlerin bedenlerinin bulunduğu hatırlatıldı. Olay sonrasında Fatih Kaymakamlığı'nın yaptığı açıklamayla kamuoyunun bilgilendirildiği, evdeki yoğun koku nedeniyle AFAD KBRN ekiplerinin olay yerine sevk edildiği belirtildi.  

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Konuyla ilgili olarak Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsilerde tespit edilen ilk bulgulara göre; siyanür zehirlenmesine bağlı değişimler dışında, şahısların ölümlerine müessir başkaca makroskopik patolojik bulgu tespit edilmediği belirtilerek, tüm olgularda saptanan siyanür düzeyleri öldürücü olarak değerlendirilmiştir. Başlatılan adli ve idari tahkikatlar ile otopside alınan örnekler üzerinde ayrıntılı analizler devam etmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir.

TIKLAYIN - Kapısına "Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin” notu asılan evde 4 kardeşin cesedi bulundu

TIKLAYIN - Fatih'te 4 kardeşin ölü bulunduğu evin elektriğini kesen BEDAŞ'tan açıklama

TIKLAYIN - Fatih'te intihar eden dört kardeşin aile dostu: Yeşil kart çıkartsınlar diye çok söyledim ama kabul etmediler; onurlu insanlardı

TIKLAYIN  - Fatih'te siyanür ile intihar eden dört kardeş: Bakkaldaki veresiye defterinde 2.260 lira borç

TIKLAYIN - Özgür Özel, Fatih'te intihar ettiği belirtilen dört kardeşi TBMM gündemine taşıdı: İktidarda olup, yoksulluğa kulak tıkanmasına şahitlik etmekten insan utanır

TIKLAYIN - Fatih'te dört kardeşin ölümünde yeni gelişme: Bir kardeş, diğerlerinden geç ölmüş

TIKLAYIN - Fatih'te ölü bulunan dört kardeşin cenazesi Adli Tıp Kurumu morgunda bekletiliyor

TIKLAYIN - Fatih'te ölü bulunan dört kardeşin arkadaşı: Cenazeleri almak istiyoruz